Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Äntligen Sydostlänken!

Centerpartiet i Sölvesborg ser fram mot att Sydostlänken äntligen kommer att bli verklighet.
Sölvesborg • Publicerad 6 juli 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ulf Svensson, Centerpartiet Sölvesborg, ser positivt på utvecklingen av både gods- och persontrafik i länet.
Ulf Svensson, Centerpartiet Sölvesborg, ser positivt på utvecklingen av både gods- och persontrafik i länet.Foto: Gunnel Persson

Det öppnar upp för fler möjligheter för företagande och Volvo och IKEA blir tryggare i deras verksamheter. Småföretagandet gynnas också då många jobb skapas där.

Även persontrafiken kan få del av detta järnvägsbygge och Centerpartiet hade tidigare en motion till kommunfullmäktige i Sölvesborg som remitterades till Trafikverket angående tågstopp i Sandbäck. Svaret blev att inget kommer att göras innan Sydostlänken påbörjas.

Annons

Där finns möjligheter då det är tre spår där och även perrong. Då användandet av Sandbäcks station inte har skett på åtskilliga år behövs med stor säkerhet en uppfräschning, kurer att vara i vid dåligt väder m.m. men någon stationsbyggnad behövs inte.

Pågatåg kan med fördel stanna där. Möjligheter finns då för att kunna pendla och slippa användandet av bil vilket också ger en miljömässig fördel.

Det kan öka attraktiviteten för landsbygden att bosätta sig där och även företagandet får andra möjligheter med ett tågstopp.

Ulf Svensson

Centerpartiet Sölvesborg

Annons
Annons
Annons
Annons