Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Är en närakut ett missnöje?

Även med den försiktiga reservationen att regionvalet i Blekinge sannolikt blir jämnt, gissar - och hoppas - Sydöstran att Socialdemokraterna tar tillbaka makten i regionen.
Region Blekinge • Publicerad 9 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
KARLSKRONA 2020-11-24 
Corona- och väderanpassad ingång till akuten på Blekingesjukhuset i Karlskrona - anmälan utomhus och väntkur som skydd mot väder och vind. 
Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
KARLSKRONA 2020-11-24 Corona- och väderanpassad ingång till akuten på Blekingesjukhuset i Karlskrona - anmälan utomhus och väntkur som skydd mot väder och vind. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090Foto: Johan Nilsson/TT

Hans Bülow har lyssnat på en valduell i Karlskrona, där han fann Christina Mattisson S, "definitivt" redo och förberedd för uppdraget som regionstyrelsens ordförande (30 augusti).

Innan hon får den varma klappen på axeln, påminner skribenten om att Opinion Västblekinge flera gånger har kritiserat Alliansen för löftesbrottet om att inrätta en dygnsöppen närakut i Karlshamn. Men nu är "närakuten en död fråga", eftersom inget missnöjesparti dykt upp i västra Blekinge för att hålla liv i kravet.

Annons

Dödförklaringen måste ses som en politiskt betingad provokation mot invånarna i de tre kommuner, vars respektive och sammanlagda invånarantal Bülow är väl underkunnig om. Som om kravet på geografiskt snabbt tillgänglig akutsjukvård är uttryck för missnöjets ogrundade semantik och fulspel.

Fråga alla dem, som nu tvingas åka 8-10 mil till akuten i Karlskrona för att få vård! Opinion Västblekinge kan efter många års kamp för akuten vittna om kraven på en dygnsöppen akut i Karlshamn.

Och varför "glömdes" i den aktuella artikeln Socialdemokraternas tidigare löftesbrott, när den väl fungerade nattöppna akutmottagningen (ingen närakut) plötsligt stängdes - först på natten, sedan helt? Vi har sparat de väl dokumenterade löftena i arkiven. Hans Bülow är varmt välkommen för att ta del av dem, eftersom de måhända inte finns i arbetarkommunernas expeditioner i länet eller i regionkontorets S-avdelning. Den ene är alltså lika god löftesbrytare som den andre!

Låt oss avslutningsvis rikta en stilla fråga till Sydöstrans ledarskribent - och Christina Mattisson:

- Är det för dem politiskt lämpligt att Socialdemokraterna låter sig hjälpas fram till makten av Sverigedemokraterna - som kräver en dygnsöppen närakut - om SD blir vågmästare i valet och kan tänka sig blicka vänsterut?

Opinion Västblekinge

Hans Bülow svarar direkt:

Det var inte min avsikt att provocera väljare i västra länsdelen. Jag kan bara konstatera att inget parti i regionpolitiken längre driver frågan om en närakut i Karlshamn. Jag har missat att SD ställer krav på att en sådan ska återöppnas. Jag har inget sett i årets valrörelse. Om Christina Mattisson vill förhandla med SD efter en valseger har jag svårt att tro på.

Hans Bülow

Annons
Annons
Annons
Annons