Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Är Karlskrona en bananrepublik?

Vad händer i Karlskrona egentligen? Karlskrona har en politisk organisation som är enorm och har aldrig varit i närheten av att kosta så mycket pengar som det gör nu. Sex heltidsarvoderade kommunalråd med politiska sekreterare och annat som hör till. Ja, du läste rätt. De är sex stycken.
Karlskrona • Publicerad 26 december 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Christopher Larsson (SD och Bengt Jönsson (KD) kritiseras av insändarskribenten.
Christopher Larsson (SD och Bengt Jönsson (KD) kritiseras av insändarskribenten.Foto: Mattias Mattisson

Och det finns 75 ledamöter i kommunfullmäktige. I en kommun där populationen inte är större än vad den är i några kvarter i en storstad. Vad gör de? De flesta varken lämnar in en motion eller går upp i talarstolen under en hel mandatperiod.

Ja, gode tid så det kan bli...

Annons

Det finns fyra kommunalråd i den styrande Karlskronaalliansen. Ett av dem driver hårt en starkt kritiserad idé att kommunen ska köpa en övervärderad fastighet som ägs av ett av de andra kommunalråden och som därmed för resten av sitt liv kommer att bli ekonomiskt oberoende med hjälp av kommuninvånarnas pengar.

Ja, gode tid så det kan bli...

”Ett av kommunalråden driver hårt en starkt kritiserad idé att kommunen ska köpa en övervärderad fastighet som ägs av ett av de andra kommunalråden”
Kommuninvånare

Det tredje kommunalrådet har mer eller mindre utsett sig själv till gruppledare och kommunalråd och ägnar en del av sin vakna tid att sprida rykten om sina egna partimedlemmar. Utreds nu av sitt eget parti och riskerar uteslutning. Visst hade det varit lattjo med ett kommunalråd som är politisk vilde?

Ja, gode tid så det kan bli...

Var det någon som sa något om bananrepublik?

Kommuninvånare

Annons
Annons
Annons
Annons