Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Arbetsmarknadscentrum - en handelsvara?

Är arbetsmarknadscentrum i Karlskrona en marknadsvara?
Karlskrona • Publicerad 20 oktober 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Titta på verksamheten, inte på excelarken!
Titta på verksamheten, inte på excelarken!Foto: Stefan Gustavsson / SvD / TT

Det självklara svaret borde vara NEJ. Men med det SD-ledda kommunstyre vi har i Karlskrona numera finns inga självklarheter kvar.

Det är inte längre självklart att kommunstyrelsens ordförande inte säljer sitt privata bolag till den kommun man är ordförande för; det är inte självklart att man ska bygga allmännytta på redan förvärvad mark i Rödeby; det är heller inte självklart att kommunstyret håller sig för goda för att sälja ut delar av Funktionsstöds verksamhet.

Annons

De kanske ska starta ett eget litet bolag?

Världen är föränderlig och det kan väl vara bra om det är till gagn för kommuninvånarna, men nu handlar det om förtroendevalda (inte bara valda) som vill göra affärer på det som funkar ypperligt i vår kommun.

Vem ska de berika? Troligtvis inte kommuninvånarna.

Att sälja ut arbetsmarknadsförvaltningen är dålig politik som handlar mer om en marknadsmässig ideologi än om omsorg av våra kommuninvånare och våra gemensamma tillgångar.

Att uttrycka sig som att det vore utvecklande att slå sönder en väl fungerande verksamhet, samla upp bitarna och kasta in dem i en tombola och luta sig tillbaka för att se vem som vid dragningen gör en vinst och vem som gör förlust.

Jag behöver inte se dragningen för att veta att ett fåtal kommer berika sig och kommuninvånarna får betala kalaset som vid andra tokförsäljningar, läs Vattenborgen, såld för 800 tusen av vår kommun, ska köpas för 24-25 miljoner av vår kommun.

”Jag behöver inte se dragningen för att veta att ett fåtal kommer berika sig och kommuninvånarna får betala kalaset som vid andra tokförsäljningar, läs Vattenborgen, såld för 800 tusen av vår kommun, ska köpas för 24-25 miljoner av vår kommun.”
Lisbeth Bengtsson

Det man startat igång redan när utredningen tillsattes är att skapa oro hos en mycket proffsig yrkesgrupp, några har redan givit upp.

Man har trasat sönder den trygga verkligheten för deltagare i verksamheten, kommuninvånare som behöver stöd för att kunna komma vidare till egenförsörjning, jobb eller studier.

Alltsammans så klantigt skött att personal och deltagare fick infon via media innan mötet klubbat förslaget. Eller är det bara kallsinnigt ,har marknaden tagit över hjärta och hjärna också?

Arbetsmarknadsförvaltningen är unik i sitt slag och under ständig utveckling oavsett vad deras nämndordförande tror, ordförande kanske ska titta mer på verksamheten och mindre i excelarken?

Lisbeth Bengtsson

Annons
Annons
Annons
Annons