Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Argumenten träffade tydligen rätt

Replik till ”Befängd beskrivning av vad som har hänt I Sölvesborg” av Bengt Olof Dike Sydöstran 16/1.
Sölvesborg • Publicerad 18 januari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Debatten om den politiska situationen i Sölvesborg fortsätter.
Debatten om den politiska situationen i Sölvesborg fortsätter.Foto: Johan Nilsson/TT

Varje avsteg från Dikes ”sanning” tycks bli till förvrängningar i hans vokabulär. Mina argument har tydligen träffat Dikes ömma tår så till den grad att han totalt har tappat kontrollen över sina repliker.

”Oppositionen far med osanningar” av Bengt Åke Karlsson M:s ordförande i Sölvesborg, och ”Dike bör se över sin retorik” av signaturen ”Läsare av Sydöstran” är i dagarna artiklar i Sydöstran som säkert kan tjäna Dike till lärdom.

”Jag bedömer inte en stad utifrån ett enskilt politiskt parti. Och jag gör skillnad på sak och person”
Inge Johansson
Annons

Att ett nytt demokratiskt styre tog över i Sölvesborg på demokratiska grunder är alltjämt en ”skammens slutsats” för och enligt Dike.

Vad partiernas respektive väljare anser är upp till varje individ att avgöra nu och framdeles. De har egen uppfattning och lär inte låta sig styras i Dikes ledband.

Slutligen ska jag upprepa och understryka att jag talar väl om Sölvesborg och om alla de människor som jag har förmånen att möta där. För Dike framstår det uttalandet som ” groteskt och patetiskt”. Han vill således bestämma vad jag ska tycka även i det avseendet. Jag kritiserar SD:s politik i Sölvesborg och annorstädes. Jag bedömer inte en stad utifrån ett enskilt politiskt parti. Och jag gör skillnad på sak och person.

Inge Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons