Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Avdelning 61 svarar chefen: ”Fel att skylla på corona”

Publicerad 3 mars 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Avdelning 61 rasar om sin arbetsmiljö infektionskliniken infektion. På bild fr.v. Pia Bergman och Kristina Vadaszi
Avdelning 61 rasar om sin arbetsmiljö infektionskliniken infektion. På bild fr.v. Pia Bergman och Kristina VadasziFoto: Mattias Mattisson

Öppet brev till hälso- och sjukhuschef Birgitta Friberg:

Idag möttes vi av din artikel i tidningen, och vi upplever att du förminskar vårt problem och målar upp oss som gnälliga. Syftet med artikeln var inte för att vi skulle skrika högst så att säga, utan detta är ett problem som vi upplevt under en längre tid och som nu har blivit ohållbar. Detta problemet har varat mycket längre än Corona pandemin, utan det började redan när avdelning 57 stängde i början utav 2019. Vi fick då börja ta emot palliativa patienter, vilket krävde mer av oss som personal, vilket redan då ledde till en personalflykt. Sedan kom pandemin, och då är vi mycket väl medvetna om att vi fått otrolig hjälp från bland annat städ och andra avdelningar, men detta ser vi inte som något vi ska vara tacksamma för, utan den hjälpen fick väl vi för att kunna bedriva covidvård och det med bra kvalité och för att våran bemanning inte var tillräcklig. Eller?

Vi har länge haft en familjär känsla här på 61:an, haft en stabil arbetsgrupp under många år, men nu verkar den tiden vara slut. Omsättningen på personalen är nu större än någonsin i 61:ans historia och det kommer fortsätta såhär framöver om inte NI kommer på en lösning och vidtar åtgärder. Vi är en utav de enda, om inte den enda, avdelningen som inte har hyrpersonal, och det står för att vi ställer upp och jobbar övertid och ändrar våra scheman med kort varsel för att vi ska kunna ge patienterna den bästa, möjliga sjukvården.

Annons

Vi tycker det är fel av er att skylla på corona och vår sjukdomsfrånvaro för att situationen är som den är nu. Personalen har varit sjuka i alla tider, men anledningen att den är så hög nu, är för att förr tog man två Alvedon och gick till jobbet, men som arbetsmiljön och vårdtyngden, både psykiskt och fysiskt, är nu, så stannar man hellre hemma och tar karens än att slita för sina kollegor.

Du är varmt välkommen ner till oss i byggnad 28 och möta oss och gå med oss en arbetsdag.

Med vänliga hälsningar

Stina Wadaszi och kollegor på avdelning 61.

Annons
Annons
Annons
Annons