Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Axplock ur ett vanstyre

Axplock ur ett vanstyre:
”Karlshamnslaget” • Publicerad 30 oktober 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Karlshamnslaget med Magnus Gärdebring, modeaterna (bild) vanstyr menar insändarskribenten.
Karlshamnslaget med Magnus Gärdebring, modeaterna (bild) vanstyr menar insändarskribenten.Foto: Johan Hultgren

* Kommunalrådet Gärdebring (M) i Karlshamn, har genom åren ofta sagt att politiker ska ha så lite att säga till om som möjligt. ”Politiker ska inte in och peta här” har varit hans upprepade devis.

Uppenbarligen gällde det bara andra politiker. Själv ökade han makten för det så kallade Karlshamnslaget (M, SD och KD) och en helt ny politisk titel uppfanns dessutom specifikt för SD.

Annons

Ett av de första besluten de nyvalda makthavarna tog var att minska antalet politiker. Det innebär att makten koncentrerats och färre politiker bestämmer idag mer.

* ”Karlshamnslaget” satte stopp för det kommunala energibolagets nödvändiga byggnation för arbetsmiljön. Resultat: 40 miljoner i skadestånd. Alltså 40 miljoner kronor som måste betalas för – ingenting.

• Efter avslöjandet att den kommunala marken i Yttervägga tjuv-privatiserats och belastats med svartbyggen beslöt kommunen att bestraffa de skyldiga. När ”Karlshamnslaget” kommit till makten vill de i stället belöna de som begått lagbrott genom att erbjuda dem att köpa kommunens mark.

Finns det ledande politiker i ”Karlshamnslaget” med egenintresse i Yttervägga?

* Den samlade vetenskapen är enig om att det inte finns någon viktigare fråga för mänskligheten än att stoppa klimatkatastrofen.

I kommunens nyligen antagna budget avslöjades att ”Karlshamnslaget” inte har någon klimatpolitik över huvud taget. En enda mening i det digra dokumentet handlar om miljö och klimat. I denna mening står att de ännu inte har någon åsikt om klimat och miljö, men att en strategi ”ska tas fram under mandatperioden”.

Man kan undra vilken planet M, SD och KD lever på.

”I kommunens nyligen antagna budget avslöjades att 'Karlshamnslaget' inte har någon klimatpolitik över huvud taget.”
Anders Englesson

* Kommunfullmäktige beslutade den 2 oktober att stoppa projektet för våtmark i Åryd. Initiativet till detta togs av ”Karlshamnslaget”. Åtgärden uppges vidtas för att nå en ekonomi i balans.

Resultat: Tre miljoner kronor måste betalas tillbaka till staten och ett viktigt miljöprojekt saboteras.

* Med en dåres envishet fortsätter de styrande att ösa pengar i det svarta hål som benämns högskola i Karlshamn.

Annons

Så här sa kommunens så kallade borgmästare Nurhadi (SD) i Sydöstran i juni:

”Jag räknar med 800 studenter om ett par år”. Och ”inom fem till tio år kommer Karlshamns högskola att vara större än BTH”.

Vi för vår del undrar hur det kan kallas god ekonomisk hushållning att år efter år slösa kommunala pengar på en statlig angelägenhet som redan finns i tre upplagor inom en timme från Karlshamn?

Anders Englesson, Köksbordspartiet.se

Annons
Annons
Annons
Annons