Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Bättre sjuk och rik än sjuk och fattig

En sådan där höjbar säng skulle jag behöva ha, men är alldeles för dyr för min plånbok.
Rik eller fattig • Publicerad 26 oktober 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alternativet för den fattige.
Alternativet för den fattige.Foto: Per Danielsson/TT

Trodde jag skulle få låna en sådan från kommunen, men då måste jag i stort sett vara sängbunden hela tiden och det är jag inte. Det gör bara så jäkla ont i rygg och knä när jag skall lägga mig och stiga upp.

Min nuvarande säng kan jag hissa upp i rygg och ben, men skulle behöva hissa upp på höjden också. Jag har försök att höja sängen med att lägga en extra resårmadrass ovanpå den jag redan har, men den bara kasar eller glider.

Annons

Jag har medar på min säng, så jag kan inte förhöja med att sätta dit klossar.

Det snackas så mycket bland politiker om att äldre pensionärer skall bo hemma så länge som möjligt och klara sig själv, men då borde man väl kunna få lite hjälp med en bra säng när det behövs och finns att tillgå.

För många år sedan fick jag hjälp med duschkabin och förhöjd toalettstol. Nu skulle jag behöva en högre säng också. Jag betalar 96 kr/månad för lån av rullator och tycker det är märkligt att det skall kosta olika i hela Sverige för att få låna en rullator, har en god vän som betalar en engångsavgift på 200 kr.

Jag är 79 år snart 80 och får i stort sätt leja bort det mesta som måste göras. Får hemleverans av matvaror, lämnar bort tvätt, städning 1 gång/månad, har inte råd så ofta.

Den pensionen jag får går åt till att köpa tjänster som min kropp inte klarar av längre på grund av svåra smärtor. Jag skickade med bild på sängen jag ville låna från kommunen, men den syns kanske inte här, men det är en vårdsäng, och en sådan har jag inte råd att köpa.

Just nu tar mina smärtor all energi och ingen smärtmedicin hjälper. Att skriva till kommunen hjälper inte, har pratat med dem och de har sina regler att gå efter.

”Det är bättre att vara sjuk och rik än fattig och sjuk! Är man rik kan man alltid köpa hjälp och slipper bekymmer med att betala för boende och omvårdnad.”
Rose-Marie Nordlund

Det är bättre att vara sjuk och rik än fattig och sjuk! Är man rik kan man alltid köpa hjälp och slipper bekymmer med att betala för boende och omvårdnad.

Rose-Marie Nordlund

Annons
Annons
Annons
Annons