GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: ”BLT publicerar inte våra insändare”

Nu när vi ändå har strålkastarna på oss, både jag, Anders, BLT:s ledarsida, Sydöstrans ledarsida samt politiker i Karlshamn, så kan vi väl reda lite i den kritik de faktiskt försöker nå fram med.
Publicerad 15 juni 2021 • Uppdaterad 15 juni 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ida Larsson, ledarkrönikör i Sydöstran
Ida Larsson, ledarkrönikör i Sydöstran
Foto: Privat

Kritiken är alltså att vi socialdemokrater inte svarar medborgarna. Det verkar mest handla om en medborgare, som figurerar på BLT:s insändarsida flitigt. Och här kommer det ironiska i hela den här röran. Vi i Socialdemokraterna har vid flertal tillfällen senaste tiden skickat in insändare som BLT inte har publicerat.

Insändare om aktuella ämnen, beslut som fattats - mestadels positiva saker. Men också kring tuffa och svåra frågor som mäns våld mot kvinnor.

Och så ger BLT oss kritik om att vi inte syns och svarar på insändarna i just BLT. Märkligt va?

Över till demokrati, som gjort att man kopplar ihop just mig med det här. Jag är samordnare för demokrati- och folkhälsofrågor i Karlshamn, ja. Det tar jag ansvar för. Det finns alltid mer att göra inom det området, i varje kommun och i varje land. Demokrati är ingen slutstation, det är en ständig utveckling.

Men att BLT:s ledarsida och insändarsida skulle representera så många medborgare i Karlshamn att det är ett demokratiproblem när de inte får svar där, är nog ändå att ta i. Då kanske det är ett större demokratiproblem att BLT bara publicerar den ena sidan av myntet?

Men demokrati handlar även om representation. Vår ledarsida är rätt representativ. Vi har kvinnor, män, unga, gamla och människor med olika bakgrund. Människor med mycket makt, människor med lite makt. Högutbildade och icke högutbildade. Där skriver före detta partiledare för liberalerna, vänsterpartiet och språkrör för miljöpartiet. Hur ser er ledarsida ut BLT, är den representativ? Demokratisk?

Hädanefter hänvisar jag er medborgare som har frågor ni vill ha svar på direkt till oss politiker, eller till Sydöstrans insändarsida. Här blir våra texter nämligen publicerade.

”Hädanefter hänvisar jag er medborgare som har frågor ni vill ha svar på direkt till oss politiker, eller till Sydöstrans insändarsida. Här blir våra texter nämligen publicerade.”
Ida Larsson

Vi gömmer inget. Vi vill det absolut bästa för Karlshamn och dess invånare. Ibland blir saker inte som man tänkt sig, men vi tar ansvar för det också. Gå inte på svartmålningen av Karlshamn som BLT kämpar febrilt för att göra så mörk som möjligt. Tycker du något är fel? Har du idéer eller förslag? Engagera dig!

Var med och gör Karlshamn, Sverige och världen till en bättre plats. Det är ändå det som är det bästa i en demokrati: att om du tycker något annat så är du fri att engagera dig för det du tror på.

Ida Larsson, krönikör på Sydöstran, politisk samordnare för demokrati- och folkhälsofrågor och politiker i Karlshamns kommun

Fotnot: Insändaren är en replik på BLT:s ledare i förra veckan, där den politiske chefredaktören Anders Gustafsson skrev att Ida Larsson skriver om allt mellan himmel och jord - bara inte om det som kommuninvånarna vill ha svar på.

Läs mer