Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Bota, lindra, trösta, tortyr?

Som sjuksköterska som arbetar i regionen, känner jag och mina kollegor en stark oro över debatten om att vi ska syssla med angiveri.
Region Blekinge • Publicerad 29 september 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hur ska personalen göra Robert Lindén? Det undrar en sjuksköterska i Region Blekinge.
Hur ska personalen göra Robert Lindén? Det undrar en sjuksköterska i Region Blekinge.Foto: Veronica Johansson/SvD/TT

Vi står på spel, och det är svårt att förstå hur den politiska ledningen i vår region fortfarande inte har tagit ställning i den här viktiga frågan.

Förslaget om anmälningsplikt har kritiserats från många håll i samhället. Kollegor har gett sig ut på gator och torg och politiker från olika partitillhörighet har uttalat sig, men här i Blekinge har det rått en tystnad i den högsta politiska ledningen och en känsla av bortglömdhet ekar bland vårdpersonalen. Vad är svaret till oss? Ska vi demonstrera utanför vårdavdelningarna i Blekinge? Är det vad som krävs att Robert Lindén (SD), Sophia Ahlin (M) och Deborah Lind (KD) ska uttala sig om sakfrågan?

Annons

Det är dags att uttala sig, så att vi vet vad ni tycker. Ska vi som sjuksköterskor istället för att försöka ''bota, lindra och alltid trösta'' med empati, omsorg och respekt, ta upp luren och ringa till polisen och Migrationsverket att anmäla min patient för att hen ska utvisas till tortyr?

”Ska vi som sjuksköterskor istället för att försöka ''bota, lindra och alltid trösta'' med empati, omsorg och respekt, ta upp luren och ringa till polisen och Migrationsverket att anmäla min patient för att hen ska utvisas till tortyr?”
Sara

Vi vill ha ett svar. Det är det minst man kan begära från en politisk ledning med ansvar över 4000 vårdpersonal. Vi och medborgarna förtjänar ett svar.

Sara

Annons
Annons
Annons
Annons