Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: De demonstrerar för en hållbar värld

Borgarna men framförallt SD och en del privatpersoner säger att miljöföreningarna använder våld när de demonstrerar mot de företag och andra näringar som inte bry sig om miljön och klimatet. De flesta miljöföreningar gör det inte, det är alltid fredliga demonstrationer.
Demonstrationer • Publicerad 11 augusti 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Klimataktivister som Greta Thunberg bör inte straffas, enligt insändarskribenten.
Klimataktivister som Greta Thunberg bör inte straffas, enligt insändarskribenten.Foto: Andreas Hillergren/TT

Vidare säger man att demonstrationerna är olagliga, konstigt prat, dom får ju göra dom. Jag anser att demonstranterna inte skall blir åtalade, få böta, eller åka i fängelse. Dom gör det för att stegvis skapa en så ekologisk hållbar värld som det är möjligt, och allt vad det innebär.

Demonstrationerna är nödvändiga på grund av de flesta politikerna, myndigheterna med flera inte gör tillräckligt för att stegvis nå detta mål. Det finns undantag där demonstranterna släpper ut minkar, hotar djuruppfödare med mera. Budskapet är bra, men handlingen anser jag är helt fel.

”Demonstrationerna är nödvändiga på grund av de flesta politikerna, myndigheterna med flera inte gör tillräckligt”
Jörgen Svensson
Annons

Men det är lagligt att bränna koranen. Man kan var motståndare till den, men går man så långt att tar till våld anser jag att det är fel. När skall rättsväsendet veta skiljande på rätt eller fel? Däremot gör mänskligheten våld mot naturen. Några exempel är det konventionella ”jordbruket” och det dominerande ”trakthyggesbruket”.

Jörgen Svensson, Tving

Annons
Annons
Annons
Annons