Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Det är inte Tidöpartierna eller Karlskronaalliansen som bär ansvaret

Replik till Sandra Bizzozero (S) ”Rädda välfärden och familjernas ekonomi i Karlskrona”.
Karlskrona • Publicerad 11 juli 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Christopher Larsson (SD).
Christopher Larsson (SD).Foto: Mattias Mattisson

Visst är det så att många svenskar just nu har det svårt av olika anledningar, men låt oss inledningsvis slå fast att misskötta statliga finanser med kraftigt ökande räntor tyvärr drabbar alla i samhället, urskiljningslöst och utan undantag.

Familjer som får slåss för rätten till att få vård är ovärdigt ett modernt samhälle, och när barn i behov av stöd från BUP inte få hjälp inom rimlig tid, har vi ännu ett kvitto på ett socialistiskt misslyckanden, där ansvaret vilar blytungt på er. Hushållens ekonomi handlar om en helhet med matpriser som drivs upp av vår svaga krona, drivmedelspriser som styrs av en icke fungerande reduktionsplikt och ett glasklart energiprishaveri där ni valt att förlita er på vind och solkraft som inte är planerbara och jublade över den förtida nedmonteringen av för konsumenten billig kärnkraft framtvingad av olika orimliga, men målmedvetna höjningar av skatter och pålagor.

”Kommunen HAR pengar men behöver använda dem på ett bättre och effektivare sätt än vad ni gjorde under er tid vid makten”
Christopher Larsson (SD), kommunalråd i Karlskrona
Annons

Karlskrona kommuns främsta resurs är personalen och vi kommer därför genomlysa förvaltningarna för att se hur vi kan finna vägar att arbeta annorlunda i syfte att ge personalen en bättre arbetsmiljö och minska korttidssjukskrivningarna, och vad panikbesparingar eller utförsäljningar anbelangar behöver ni inte oroa er.

Vi kommer inte upprepa de misstag ni redan gjort. Kommunen HAR pengar men behöver använda dem på ett bättre och effektivare sätt än vad ni gjorde under er tid vid makten.

Christopher Larsson (SD), kommunalråd

Annons
Annons
Annons
Annons