Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Det är just ansvar vi vill ta

Replik på insändare i Sydöstran ”Kristdemokraternas styrelse borde avgå”
Kristdemokraterna • Publicerad 1 juni 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Dagen när KD lämnade samarbetet och styret i Region Blekinge.
Dagen när KD lämnade samarbetet och styret i Region Blekinge.Foto: Mattias Mattisson

I en insändare i tisdagens Sydöstran signerad ”Medlemmar i KD”, framförs kritik mot Kristdemokraterna i Region Blekinges beslut förra veckan att lämna styret med Socialdemokraterna och Centerpartiet.

Vi förstår att detta beslut engagerar och rör upp känslor. Det är ett beslut som har stor påverkan på regionen och inget som vi ser lätt på. Vi är dock trygga med beslutet och att det kommer gagna både regionen och KD:s politik.

Annons

Att vi valde att lämna styret och gå i opposition berodde på att vi inte längre ansåg oss kunna få igenom vår politik inom ramen för styret. Det handlar bland annat om att vi vill verka för privata alternativ inom barn och ungdomspsykiatrin i Hälsovalet i syfte att minska köerna, vilket är ett av våra vallöften. Men vi anser även att det nu måste till kraftigare åtgärder för att minska det budgetunderskott som Regionen brottas med.

”Vi anser även att det nu måste till kraftigare åtgärder för att minska det budgetunderskott som Regionen brottas med”
KD-företrädare

Insändaren uppfattar även situationen som att vi inte agerar ansvarsfullt. Vi vill dock understryka att grunden till vårt beslut är just viljan att ta ansvar. Vi känner en skyldighet inför våra medlemmar och väljare att verka för maximalt genomslag för kristdemokratisk politik. Och vi är övertygade om att det bästa för KD i Blekinge och för Regionens invånare, är att nu gå i opposition.

Vi är också övertygade om att KD i opposition och i samverkan med andra partier, kommer kunna få betydligt större möjligheter till inflytande över politiken och därmed kunna göra det som krävs för att även ta hand om det ekonomiska läget i regionen.

Vi vill avsluta med att vi är positiva till att det finns medlemmar som bryr sig och vill göra sin röst hörd. Tveka inte att höra av er till oss direkt.

Kommunikation och dialog är en viktig del av partiet.

Distriktsstyrelsen för KD i Blekinge

Kristdemokratiska Kvinnoförbundet i Blekinge

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet i Blekinge

Annons
Annons
Annons
Annons