Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Det är lätt för oppositionen att peka finger

Svar till insändare av Sofie Ekenberg (C) ”Uselt Piren-avtal” i Sydöstran 15 mars:
Karlshamn • Publicerad 19 mars 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lätt för den som sitter i opposition.
Lätt för den som sitter i opposition.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Lite ödmjukhet hade nog varit på sin plats när Sofie Ekenberg, gruppledare för Centern, beskriver hennes tolkning av ett ännu inte avgjort ärende, det om konsertlokalen på Piren.

Förutom den mycket vanskliga sysselsättningen att likt Nostradamus försöka spå in i framtiden så är hennes parti högst delaktiga i skapandet av den mycket svåra situation som kommunen nu befinner sig i.

Annons

Det är också lätt i opposition att bara peka finger åt de lösningar som läggs på bordet utan att presentera minsta lilla alternativ till lösning.

Faktum är att konsertlokalen snart är färdigbyggd och det är resultaten av gamla politiska beslut som vi i Karlshamnslaget nu måste hantera.

Vi har ännu inte hört något förslag från C hur konsertlokalen ska hanteras. Det är i alla sådana här sammanhang intressant att se på de olika alternativen.

Om kommunen själv skulle driva konsertlokalen så är bedömningen att kostnaden skulle ligga kring 9,5 miljoner om året vilket under den 10års period vi diskuterar skulle innebära nästan 100 miljoner i kostnad för skattebetalarna.

Det skulle också innebära att kommunen blev en aktiv konkurrent till delar av det lokala näringslivet vilket skulle vara förödande för vårt näringslivsklimat. Är det Sofies förslag?

Alternativet att spika igen konsertlokalen, vilket vissa verkar luta åt, blir knappast gratis. Det är då att välja mellan ytterligare tillskott genom ägardirektiv eller en kostnad på 70 miljoner under perioden för skattebetalarna.

Vi har ännu inte sett några konkreta förslag från någon i oppositionen!

”Vi har ännu inte sett några konkreta förslag från någon i oppositionen!”
Magnus Gärdebring (M), Björn Tenland Nurhadi (SD) och Lars-Olof Larsson (KD)

Det kanske skulle vara på sin plats innan man tar i så man spricker att åtminstone själv presentera någon form av alternativ.

Magnus Gärdebring (M)

Björn Tenland Nurhadi (SD)

Annons

Lars-Olof Larsson (KD)

Annons
Annons
Annons
Annons