Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Det är synd om Ryssland ...

Stackars Ryssland! Ett land som är omringat av aggressiva stater som Ukraina, Estland, Lettland, Litauen, Polen med flera.
Publicerad 2 februari 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Är det verkligen synd om Ryssland och Vladimir Putin?
Är det verkligen synd om Ryssland och Vladimir Putin?Foto: Mikhail Metzel

Dessa länder har fräckheten att själva vilja bestämma sina länders utrikespolitik! Alla måste ju förstå att Ryssland känner sig hotat.

Ja, till och med länder som Sverige och Finland tillhör ju nu de hotfullas skara. Inte nog med aggressivt omgivna länder så finns det också en bångstyrig opposition inom landet. Självklart kan inte detta accepteras. Av logiken följer att landets ledning (läs Putin) måste begränsa fri- och rättigheter och för säkerhets skull förbjuda nästan all opposition och fristående medier. Alla vet ju vad utländska agenter kan ställa till med! Lika självklart är att rättsväsendet måste ställa upp som garant för denna ordning.

”Till och med på insändarsidor i våra lokala tidningar kan man se texter där Ryssland beskrivs som ett svårt utsatt land och som hotas av en nära förestående invasion. Men det är ändå bra att även obskyra texter får publicitet.”
Ronny Karlsson
Annons

Att 30 länder frivilligt har anslutit sig till NATO är inte bara omdömeslöst utan också ett hot mot omvärlden och särskilt då mot Ryssland. NATO, denna styggelse, har visserligen under sin 70-åriga tillvaro garanterat sina medlemsländer säkerhet och sluppit angrepp från andra länder. Men vem vet vad morgondagen har i sitt sköte?

Kanske ska man inte ironisera över tillståndet i världen i dessa tider. Men det finns, obegripligt nog, tankegångar som påminner om texten ovan. Till och med på insändarsidor i våra lokala tidningar kan man se texter där Ryssland beskrivs som ett svårt utsatt land och som hotas av en nära förestående invasion. Men det är ändå bra att även obskyra texter får publicitet.

Det blir en tankeställare för oss alla om vikten av demokrati med fri- och rättigheter, allmänna och fria val, fri opinionsbildning och rättssäkerhet. Den gamla devisen om att demokratier inte för krig mot varandra står sig bra än idag.

Ronny Karlsson, Trummenäs

Annons
Annons
Annons
Annons