Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Det blir nog ingen grön höger

I måndagens Sydöstran (3 januari) begär moderaternas Åsa Coenraads att regeringen ska slopa elskatten i januari och februari.
Publicerad 4 januari 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hur grön kan högern bli om de samverkar med klimatförnekarna i SD? Bild: Åsa Coenraads, politiker, riksdagsledamot för moderaterna.
Hur grön kan högern bli om de samverkar med klimatförnekarna i SD? Bild: Åsa Coenraads, politiker, riksdagsledamot för moderaterna.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Moderater brukar ju inte missa att idka populism och nu har man ett gyllene tillfälle. Om man inte sitter i regeringen behöver man ju inte ta hänsyn till hur många miljarder det skulle kosta och att det inte går att bara knäppa med fingrarna så är den administrativa delen klar.

När det kommer till priserna så är det väl den av moderaterna omhuldade marknaden som styr dom.

”När det kommer till priserna så är det väl den av moderaterna omhuldade marknaden som styr dom.”
Pensionären
Annons

I en debattartikel den 13:e December påstår Coenraads och Thomas Svensson att dessa priser inte hade gällt om inte regeringen hade lagt ner två reaktorer för ett år sedan.

Rätta förhållandet att det är ägarna som har lagt ner dessa för att de inte är lönsamma längre och att renovering och uppdatering är mycket kostsamt.

Moderaterna vill att i basen för svensk elproduktion ska ingå kärnkraft. Det betyder att en moderatregering skulle bygga nya reaktorer. Då kanske det är dags att upplysa om vad det skulle kosta. I finska Olkiluoto har man hållit på i över 12 år att bygga ett kärnkraftverk till enorma kostnader och ett antal spräckta budgetar.

Man får en föreställning om prisbilden när man ska bygga ytterligare ett verk i Hanhikivi . Det beräknas kosta 70-75 miljarder kronor. Hur mycket sol-och vindkraft kunde man inte få för dom pengarna?

För att inte tala om vad det kostar att bli av med avfallet som är farligt i minst 100 000 år.

Till slut påstår dessa moderater att de är en grön höger som är att lita på även på vintern. Hur mycket löften från moderater är värda visar väl Kristerssons löfte att inte samarbeta med SD. Nu har han gett de främsta klimatförnekarna i SD hela handen så någon grön höger lär det nog inte bli så mycket med.

Pensionären

Annons
Annons
Annons
Annons