Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Dike bör se över sin retorik

Replik till ”Johansson ägnar sig åt förvrängningar” av Bengt Olof Dike 9/1.
Sölvesborg • Publicerad 15 januari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Man har förut betraktat Bengt Olof Dike som en vederhäftig person och blir både undrande och besviken över hans tarvliga försök att få tyst på

Inge Johanssons skriverier som han anser vara förvrängningar. Låt oss då ta ett av de ”förvrängda” orden. Johansson anser att SD är maktfullkomligt. Att Johansson har rätt i det fallet har väl den sittande regeringen fått erfara vid samarbetet med SD.

Annons

Varken Kristersson eller de andra partiledarna insåg att det skulle bli fallet. Men det insåg tydligen Kith Mårtensson i Sölvesborg när hon hoppade av samarbetet med SD och vände sig åt ett annat håll. SD accepterade inte detta utan begärde en folkomröstning med avsikt att återta makten. Kan inte detta mycket väl betraktas som ett utslag av maktfullkomlighet eftersom man anser sig vara bäst?

”Man borde kanske inte ha åstadkommit denna folkomröstning eftersom den avslöjade en brist på både heder och moral hos en del av SD-anhängarna”
Signaturen ”Läsare av Sydöstran”

Man borde kanske inte ha åstadkommit denna folkomröstning eftersom den avslöjade en brist på både heder och moral hos en del av SD-anhängarna. Tyvärr tycks Louise Erixons besvikelse resulterat i hämndlystnad vilket är något som politiker absolut inte borde syssla med.

Ett typexempel på det hittar vi i USA. Där sitter nu Trump. En fullständigt galen person så full av okontrollerad hämndlystnad att han inte drar sig för att använda Hitlers och nazisternas lögnaktiga retorik. Man vågar inte tänka på vad som skulle hända om han kom till makten igen.

Tillbaka till Sölvesborg försökte SD-personer hämndlystet att anklaga kommunalråden för tagande av mutor. Det visade sig vara en lögn och man undrar när sölvesborgarna ska öppna ögonen för vad slags parti SD är. Det kanske är så att Johansson inte har helt fel och att Dike får anledning att se över sin retorik.

Läsare av Sydöstran

Annons
Annons
Annons
Annons