Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Dikes stöd för SD bygger på hans inställning till S

Replik till ”Johansson ägnar sig åt förvrängningar” av Bengt Olof Dike Sydöstran 10/1.
Sölvesborg • Publicerad 13 januari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Debatten mellan Bengt Olof Dike och Inge Johansson om politiken i Sölvesborg fortsätter.
Debatten mellan Bengt Olof Dike och Inge Johansson om politiken i Sölvesborg fortsätter.Foto: Johan Nilsson/TT

SD är auktoritärt, segregerande och maktfullkomligt skriver Dike när han upprepar mina ord om SD. Argumentation för någonting annat uteblir.

När Louise Erixon (SD) vände sig mot S så pekade jag däremot på värden hos S som Erixon bortsåg från. Erixon angrips inte. Det är socialdemokratins grundvärderingar som rättfärdigas. Dike borde ha i alla fall någonting att anföra för SD:s räkning. Nu tjänar han som partiets och Erixons lakej men utan röst för politiska förtjänster.

”Jag vänder mig mot SD:s politik, men jag talar väl om Sölvesborg och om alla de människor som jag har förmånen att möta där.”
Inge Johansson
Annons

Dikes hat mot S tycks bygga på livslångt lärande. Så till den grad att hans stöd för SD verkar ha sin grund i inställningen till S. Det kan förklara de uteblivna orden till förmån för SD:s politik.

Likväl citerar Dike vad jag framhåller om S (tack!), och Dike tillägger att ”SD står för motsatsen”!

Sedan snart ett och ett halvt år år har vi ett nytt demokratiskt styre i Sölvesborg, som tog över på demokratiska grunder. Dike står kvar på ruta ett och räknar redan in ett nästan 40-procentigt väljarstöd 2026. Om Dike hade varit mer mottaglig för demokratiska processer hade han kunnat undslippa sin bitterhet och istället för sitt agerande mot Framtid Sölvesborg kunnat medverka i en konstruktiv opposition.

Om någonting ”skämmer ut Sölvesborg” så är det nog SD:s egna utspel och väljares hat- och hotkampanjer mot representanter för Framtid Sölvesborg som har bidragit. Ett av de senaste misstagen är turerna kring föreslagen folkomröstning och överklagandet till förvaltningsrätten.

Själv har jag på flera sätt nära anknytning till Sölvesborg med omnejd. Jag besöker staden och Listerlandet ett par veckor varje år. Jag vänder mig mot SD:s politik, men jag talar väl om Sölvesborg och om alla de människor som jag har förmånen att möta där.

Inge Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons