Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Dricker du kaffe?

Det är mars månad och det är nu ungdomar i kommunen söker sommarjobb. För många är det deras första jobb någonsin.
Publicerad 8 mars 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sommarjobb - dags växa upp. Och lära sig dricka kaffe.
Sommarjobb - dags växa upp. Och lära sig dricka kaffe.Foto: Christine Olsson/TT

Med schema, med förväntningar från familjen och förhoppning om att få ihop pengar till höstens väntade äventyr. De kommer att träffa människor som kallar dem kollegor som lär dem hur jobbet går till, vad som förväntas av dem, lära sig system och hur man dokumenterar det som anses viktigt för varje individ. De kommer att träffa människor som behöver deras hjälp, antingen med att ta in tidningen eller gå på toaletten. Eller bara för att bryta tystnaden en stund.

De kommer att få vetskapen att det jobbiga i arbetet är inte att torka någon i ändan utan det är hur man tröstar någon som är ledsen för att den känner sig ensam, för att någon i familjen är sjuk eller av annan anledning.

Annons

Det jag kommer att se i början av sommaren är en blyg ungdom som skuggar mig på brevidgång för att sedan göra mer med mig jämte för att till sist få testa sina vingar på egen hand.

Jag kommer att se hen göra fel, göra rätt, komma in gruppen, skratta tillsammans, lära sig nya ord från våra fina äldre och hitta nya områden man inte visste om. Jag kommer att se hen komma med egna förslag, ringa sköterskan för att hen har upptäckt den där lilla men viktiga förändringen och lösa akuta problem på fredag kväll.

”Men det jag allra mest kommer att se är hur den blyga ungdomen från början av sommaren plötsligt har växt upp och blivit en helt annan människa. En vuxen människa. En människa med ansvar och kunskap.”
Camilla Persson, Nättraby hemtjänst

Men det jag allra mest kommer att se är hur den blyga ungdomen från början av sommaren plötsligt har växt upp och blivit en helt annan människa. En vuxen människa. En människa med ansvar och kunskap.

Detta är något som jag ser fram emot och låt mig bli den första som säger till dig: Välkommen till Äldreomsorgen, kul att du kommit till oss! Dricker du kaffe?

Camilla Persson, Arbetsplatsombud Nättraby hemtjänst

Annons
Annons
Annons
Annons