Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Drivmedelsuppror

Hela Sveriges befolkning har under några månader drabbats av historiskt höga drivmedelspriser och även elkostnader för de som inte har bundna avtal. Det kommer förslag från alla partier om hur befolkningen ska kompenseras.
Publicerad 7 februari 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
För landsbygden är det bil som gäller.
För landsbygden är det bil som gäller.Foto: Pressens Bild

Socialdemokraternas förslag om att kompensera alla elkonsumenter med en användning över en viss förbrukning och kostnad slår helt fel. De med hög förbrukning och samtidigt bundet pris drabbas inte alls men belönas ändå av regeringen trots att deras situation är enligt planen.

Allra tuffast har lantbrukare, transport- och speditionsföretag och även andra företagare det som är beroende av maskiner, lastbilar, entreprenadmaskiner och energikrävande inventarier. För lantbrukarna är det extra tufft med utöver allt annat också har höjda priser på foder, gödningsmedel och ensilageplast till skörden.

Annons

Har man långt till jobb, service och fritidsaktiviteter för barnen drar det höga priset också mycket pengar från familjekassan.

Bor man på landsbygden så är minst en bil en livsnödvändighet och allt prat om kollektivtrafik kan man glömma.

”Bor man på landsbygden så är minst en bil en livsnödvändighet och allt prat om kollektivtrafik kan man glömma.”
Rolf Jönsson, riksdagskandidat Centerpartiet

Med detta som bakgrund och det allvarliga läge nästan alla sitter i är det absolut nödvändigt att sluta prata och agera istället.

För mig är höjt dieselavdrag och reseavdrag den snabba och akuta åtgärden och sänkta drivmedelsskatter det som ska komma snabbt därefter.

Centerpartiet har lagt fram kraftfulla åtgärder som alla drabbade kan se effekten av. Dubbelt dieselavdrag, borttagen skatt på förnybar inblandning och höjda reseavdrag för landsbygden.

Landsbygden behöver både bilen och traktorn.

Rolf Jönsson, Olofström, Riksdagskandidat för Centerpartiet i Blekinge

Annons
Annons
Annons
Annons