Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: En befängd beskrivning av vad som hänt i Sölvesborg

Replik på ”Dikes stöd för SD bygger på hans inställning till S” av Inge Johansson 13/1 och ”Dike bör ser över sin retorik” av signaturen ”Läsare av Sydöstran” 16/1.
Sölvesborg • Publicerad 16 januari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vad som har hänt och vad som är korrekt i Sölvesborgspolitiken fortsätter att vara föremål för debatt mellan Bengt Olof Dike och Inge Johansson.
Vad som har hänt och vad som är korrekt i Sölvesborgspolitiken fortsätter att vara föremål för debatt mellan Bengt Olof Dike och Inge Johansson.Foto: Johan Nilsson/TT

När Inge Johansson ännu en gång (13/1) i denna tidning beskriver det politiska händelseförloppet i Sölvesborg, är det faktaförnekarens och förvrängarens bild som tecknas eller - säg gärna - den politiske charlatanens. Hans artikel, som är ett svar på mitt reaktion mot hans tidigare vrångbild några dagar tidigare, bekräftar nämligen till fullo det genomskinliga försöket att förvandla personliga politiska preferenser till fakta och sanning: att valets förlorare i kommunen är de verkliga valsegrarna: ”ett nytt demokratiskt styre...som tog över på demokratiska grunder.”

En skammens slutsats, kastad rakt i ansiktet på väljarna och det segrande partiet SD men därtill mot demokratin. Därför är det patetiskt att Johansson slår sig för bröstet genom det groteska påståendet, att han kan man tänka sig, ”talar väl om Sölvesborg” och alla människor, som han möter där. I den motbjudande aktiviteten ingår den sanningslösa beskyllningen mot undertecknad för att hata S och vara SD:s lakej.

”I den motbjudande aktiviteten ingår den sanningslösa beskyllningen mot undertecknad för att hata S och vara SD:s lakej”
Bengt Olof Dike
Annons

Men läsarna noterar också Johanssons totala tystnad om M-ledarens, Kith Mårtensson, dubbla svek. Hur väljarna efter dokumenterad mångfald löften att fortsätta på Samstyrets väg svekfullt övergavs flera veckor efter valet, när Mårtenssons krav på en välavlönad kommunalrådspost gick om intet och den politiska moralen i ett ögonblick försvann från Moderaterna som en dammtuss i vinden från havet i Sölvesborgsidyllen. Offrad för personlig vinnings skull.

Om Inge Johansson inbillar sig att partiets väljare är tillfreds med det skedda, tror jag att han grundligt tar miste, lika grundligt som han gör det i sina artiklar. När jag gång efter annan även påminner honom om att väljarnas uppfattning om SD:styre i kommunen är den rakt motsatta som han frenetiskt excellerar i, förblir han också moltyst.

Så avslöjas en falsk och självutnämnd politisk profet! Av väljarna, verkligheten och demokratin! Och därtill självavslöjad.

Vad slutligen gäller den anonyme läsarens av Sydöstran synpunkter på min retorik, påminns om att det är kommunväljarnas betyg på SD-politiken under den senaste mandatperioden som avses. Deras är ju det motsatta Johanssons, som han konsekvent förtiger. ett valresultat, där Moderaternas och Kith Mårtenssons löften, försäkringar och delaktighet i Samstyret, inte var värda ens orden på papperet, när hon rättvist i resultatmatematiken förvägrades en politisk heltidspost. Skribentens påstående att Kith Mårtenssons löftesbrott, där sveket mot väljarna och moralen kastades överbord, var ett resultat av politisk klarsynthet om SD, är grundlöst. Nej, det var egoismens resultat!

Inge Johanssons tystnad om valutslaget, negligerandet av demokratin och M.s ryggradslösa handlande brännmärker jag. Jämte givetvis hatreaktionerna mot Mårtensson. Detta är inte att vara en retorisk SD-megafon. Det är den som förvränger fakta, utropar förlorarna till de verkliga valvinnarna, för att deras politik överensstämmer med den egna, som skall ställas till svars. Demokratins retorik måste gälla!

Bengt Olof Dike

Annons
Annons
Annons
Annons