Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Ett utegym till Hästö

Vi är flera på Hästö som vill ha ett utegym, vi genomförde en omröstning och majoriteten av de som blivit tillfrågade tycker att ett ute gym skulle vara en briljant idé.
Hästö • Publicerad 6 maj 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ett utgym - som här, vid Strandpromenaden nedanför Väggabadet i Karlshamn - borde Hästö också få.
Ett utgym - som här, vid Strandpromenaden nedanför Väggabadet i Karlshamn - borde Hästö också få.Foto: Johan Hultgren

Vi är flera på Hästö som vill ha ett utegym, vi genomförde en omröstning och majoriteten av de som blivit tillfrågade tycker att ett ute gym skulle vara en briljant idé.

Men det är inte bara en bra idé, fler kommer röra på sig och få frisk luft. Barn och ungdomar kommer också vara ute mer istället för att sitta framför en skärm flera timmar av dagen.

Annons

Alla har inte heller pengar till ett gymkort och därför tycker jag att det är viktigt med ett utegym till Hästö/Wämöparken.

Ett av de närmaste utegymmen ligger på västra mark (3,2) km från Hästö, vill du komma dit så är det smidigast att ta bil, men tar du bil så släpps det ut massor utav avgaser vilket inte är bra för miljön.

Nu när de även tagit bort alla djuren från Wämöparken så kan man placera utegymmet där då det kan locka folk att komma dit även att djuren inte är där längre.

Nu kommer ni säkert tycka att det är för dyrt och att vi inte skulle ha ekonomin för att prioritera ett utegym när det finns andra saker som anses vara viktigare, till exempel sjukvården.

”Nu kommer ni säkert tycka att det är för dyrt och att vi inte skulle ha ekonomin för att prioritera ett utegym när det finns andra saker som anses vara viktigare, till exempel sjukvården.”
Olivia Pålsson

Fetma ökar ju risken för hjärtstopp och diabetes, vilket är saker som sjukvården behöver lägga mycket pengar på, men skulle det finnas fler utegym som alla kan gå till så får fler möjligheten till att träna och fetman i Sverige skulle minska.

Men ekonomin behövs ju fortfarande för att bygga ett utegym. Förslag för att få in pengar är att göra en insamling på Hästö med stöd av Hästö Intresseförening.

Därför ska vi få ett utegym till Wämöparken.

Olivia Pålsson

Annons
Annons
Annons
Annons