Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Falskhet och lögner i Blekinge

Många börjar tappa förtroendet för politiker. Särskilt i Blekinge ser vi problem med falskhet och lögner, vilket gör att det är svårt att lita på politikerna, särskilt inom Moderaterna.
Moderaterna • Publicerad 22 april 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vattenborgen på Stortorget - den affären var det  många som tyckte var konstigt, och vi borde kräva mer av våra politiker tycker Fru Nilsson.
Vattenborgen på Stortorget - den affären var det många som tyckte var konstigt, och vi borde kräva mer av våra politiker tycker Fru Nilsson.Foto: Mattias Mattisson

Ett exempel på detta är en viktig moderat i Karlskrona som var inblandad i köpet av Vattenborgen på Stortorget. Det var många som tyckte att det var konstigt, eftersom det verkade som om affären gjordes för att vissa skulle tjäna på det, utan att tänka på hur det skulle påverka invånarna.

Men det finns fler problem. I Ronneby har vi hört om kommunalrådets konstiga beteende, till exempel att han drack alkohol när det inte passade och att han använde tveksamma metoder för att styra. Trots detta säger Moderaterna att de fortfarande litar på kommunalrådet, vilket gör många människor arga.

Annons

I Sölvesborg ser vi samma sorts problem. En person som var vice ordförande i kommunstyrelsen förra perioden, bytte sida och sa att det var bra att gå från ett politiskt läger till ett annat. Hon fick dessutom en full lön för att göra det, vilket verkar som en belöning för att byta sida. Det känns som om hon tänkte mer på sig själv än på invånarna.

Dessutom har hon en viktig roll i kyrkorådet i Mjällby Församling, vilket gör att vi måste undra var gränserna för ansvar och ärlighet går.

Samtidigt höjer Region Blekinge sina löner samtidigt som de säger att de måste göra nedskärningar. Detta gör att det känns som om de som styr tänker mer på sig själva än på de människor som de ska hjälpa.

Det är dags att vi, vanliga människor, kräver mer av våra politiker. Politik borde handla om att göra samhället bättre, inte om att tjäna pengar och ljuga för att komma framåt.

”Det är dags att vi, vanliga människor, kräver mer av våra politiker. Politik borde handla om att göra samhället bättre, inte om att tjäna pengar och ljuga för att komma framåt.”
Fru Nilsson

Vi behöver politiker som är ärliga och arbetar för det allmänna bästa. Vi måste sluta acceptera falskhet och kräva en politisk kultur som bygger på sanning och ärlighet. Vårt samhälle förtjänar bättre, och vi måste arbeta för att återställa förtroendet för våra politiska ledare.

Fru Nilsson, Ronneby

Annons
Annons
Annons
Annons