Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Fel av Kith Mårtensson

Att Kith Mårtensson (M) enligt en artikel i Sydöstran 1 september försöker ta sig ur pinsamheten av att ha skjutit upp ombyggnaden av särskolan i Mjällby kan man ju förstå, men inte att hon fantiserar ihop orsaken till det.
Sölvesborg • Publicerad 4 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kith Mårtensson, moderaterna, fantiserar menar socialdemokraten Markus Alexandersson.
Kith Mårtensson, moderaterna, fantiserar menar socialdemokraten Markus Alexandersson.Foto: Jörgen Klinthage

Enligt Mårtensson är det inte hennes ansvar att planerna lades på is, trots att hennes parti har haft makten i fyra år och fattat beslut om att inte bygga om.

”Den beräkning som det förra styret gjorde var helt överdimensionerad”, säger hon enligt Sydöstran.

Annons

Överdimensionerad!?

Kanske blandar hon ihop något, minns fel eller rent av är felciterad.

Menar hon verkligen att det inte är tillräckligt med elever på särskolan idag för att motivera en ombyggnad? Att man behöver ”bussa in elever” för att det ska bli tillräckligt många?

Särskolan bedrivs i fyra baracker utöver den fasta byggnad som finns där. I mina ögon är det både tillräckligt antal elever och antal tillfälliga byggnader för att motivera en ombyggnad.

Vad barn- och utbildningsnämnden beslutade några månader innan hennes partivän Niklas Joelsson (M) blev ordförande var enligt protokollet ”om/tillbyggnad av Mjällby särskola projektering plan 2019 = 500 tkr (byggnation 2020-2021)”.

Det var alltså under 2019 projektering skulle göras, det är då man bedömer vilka behov som finns och gör ett underlag som sedan går ut på upphandling. Eventuella bedömningar - och möjliga ”överdimensioneringar” - gjordes alltså efter maktskiftet.

I vår budget med flerårsplan skulle särskolan varit ombyggd till 2021. Att det fortfarande inte har påbörjats är Kith Mårtensons ansvar.

Markus Alexandersson, Fd ordförande barn- och utbildningsnämnden i Sölvesborg

Annons
Annons
Annons
Annons