Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Finns adhd?

Finns adhd?
Adhd • Publicerad 29 februari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hur är det med diagnoser för adhd? Är de alltför lätt satta?
Hur är det med diagnoser för adhd? Är de alltför lätt satta?

Många gånger är det inte barnen som borde utredas utan föräldrarna .

Läkare sätter i dag diagnoser på barn utan att träffa dom och man samrådet bara med skola och föräldrar.

Annons

Jag och flera andra som jag har talat med säger att adhd och liknande diagnoser är i de flesta fall diagnoser som barnet får via en jobbig livssituation exempelvis dålig miljö hemma, jobbig skolgång mm.

Många föräldrar är i dag så självupptagna och eller förvirrade så man orkar inte ens laga riktig mat till sina barn man äter mycket hel halvfärdig mat som inte ger tillräckligt näringsbehov. Många barn lever med föräldrar som är skilda och sedan skaffar föräldern ny partner som blir nån sorts låtsasförälder.

”Många föräldrar är i dag så självupptagna och eller förvirrade så man orkar inte ens laga riktig mat till sina barn man äter mycket hel halvfärdig mat som inte ger tillräckligt näringsbehov. Många barn lever med föräldrar som är skilda och sedan skaffar föräldern ny partner som blir nån sorts låtsasförälder.”
Anders Jönsson

Allt detta är ju orsaker och grunder till förvirring hos barnen jag hävdar att många av de adhd barn som finns hade inte haft någon eller i alla fall lindrigare diagnos om den hade haft annan uppväxtmiljö.

Allt detta kan jämföras med hundar en hund som får dålig fostran och uppväxt. Den blir precis lika förvirrad, nervös och kanske till och med aggressiv som ett barn med adhd.

Man sätter diagnoser för lätt på barnen och ger dom tabletter detta är inte bra. Det finns föräldrar som sätter diagnoser på barnen bara för att de har ett jobbigt barn och för att de sedan kan skylla på diagnosen. Vissa sätter även diagnoser för att kunna få ut någon typ av pengar ifrån försäkringar och eller få ut bidrag. Detta är inte klokt.

Men visst finns det barn som är födda med diagnoser ja fast flertalet av de som har det har fått sina beteenden igenom en knasig uppväxt miljö.

Anders Jönsson

Annons
Annons
Annons
Annons