Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Fler musiker i Karlshamn

Nuförtiden är det många ungdomar som vill spela musik i ett rockband men inte hittar bandmedlemmar eller inte vet vart de ska gå för att hitta trevliga musiker, som vill jamma, spela på små lokala spelningar eller till och med ut och turnera.
Karlshamn • Publicerad 13 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Meg och Jack White i White Stripes. Foto: Diane Bondareff/AP/Scanpix
Meg och Jack White i White Stripes. Foto: Diane Bondareff/AP/Scanpix

Därför vill jag ha ställen/studios där unga musiker kan träffas och jamma.

Ni vet, när man bara spelar något som aldrig har gjorts förut. De flesta musikintresserade ungdomar har oskrivna låtar som de bara vill göra till verklighet men inte har utrustningen eller den brinnande viljan för. Det kanske till och med är en låt som är för bra för att vara sann. Tänk om någon kommer på samma låt och man får ingen credit för det!

”Liksom om inte White Stripes hade en replokal och inte blev kända hade ingen känt till Seven Nation Army, det riffet är ju ikoniskt.”
Ivar Bejmar
Annons

Liksom om inte White Stripes hade en replokal och inte blev kända hade ingen känt till Seven Nation Army, det riffet är ju ikoniskt.

Tänk så många som har sökt band men gett upp för att de inte fick chansen att satsa stort för att de inte hade utrustningen som krävs, studio, instrument eller bandmedlemmar. Alltså kommer denna idén förändra folks liv!

Nuförtiden är det väl fler ungdomar som hellre håller på med idrott? Men bara för det behöver inte musiker få svårt att hitta lokaler eller trevliga bandmedlemmar. Exempelvis finns det ju extremt många ställen där man kan träna på vilken sport som helst. Vad är svårast, att bygga stora fotbollsplaner eller halvstora rum med ljudisolering?

Jag vet att de flesta ungdomar lyssnar på rap eller pop. Men antalet unga som vill uppnå sina drömmar är fortfarande höga och jag menar, det stör väl inte “moderna ungdomar” om rock, punk eller metal iallafall existerar.

Därför tycker jag att Karlshamn borde skaffa någon form av musik-workshop där unga kanske framtida rockstjärnor kan träffas och sprida sin kärlek med sin musik.

Ivar Bejmar, ung musiker

Annons
Annons
Annons
Annons