Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: För vi måste

Personlig reflektion av en valrörelse:
Vänsterpartiet • Publicerad 10 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Emma Hillborn, Vänsterpartiet, gör en personlig reflektion över valrörelsen.
Emma Hillborn, Vänsterpartiet, gör en personlig reflektion över valrörelsen.Foto: Charlotta Bäckström

Vad är en valrörelse om inte blåmärken, svett, tårar, skratt, frustration, lycka, samtal som berör, intervjuer som skrämmer.

”Vad är en valrörelse om inte blåmärken, svett, tårar, skratt, frustration, lycka, samtal som berör, intervjuer som skrämmer.”
Emma Hillborn, Vänsterpartiet

Kort sagt; mängder med möten med fantastiska människor jag aldrig skulle haft om det inte vore för att jag valt att engagera mig politiskt.

Annons

Jag är så tacksam för allt jag får uppleva. Varje samtal jag har. Varje skratt jag delar. Varje blodtryckshöjning och irritation. Varje levnadsberättelse jag får ta del av.

Jag lovar - jag bär med mig allt jag får höra.

– Jag bär med mig familjen som bor 10 personer i en 3:a (Ja, jag blev inbjuden. Ja, mina dörrknackarkompisar trodde jag blivit kidnappad).

– Jag bär med mig mannen som efter 15 arbetade år i Sverige får en pension på 3700 kronor. Är det möjligt, är det sant? Jag vet inte. Men jag vet att jag är tacksam över att tillhöra ett parti som vill att alla ska ha en grundläggande trygghet.

– Jag bär med mig den unga kvinnan som knappt blivit vuxen som inte hade någon aning hur hon skulle klara nästa månad. Hur startar man livet utan stöd och med psykisk ohälsa? Jag vet inte. Men jag vet att jag vill se till att stödet finns för nästa unga kvinna.

– Jag bär med mig berättelsen från förr. Om ett ojämlikt samhälle där du fick stå med mössan i hand och där hyresvärden kastade ut dig när du hade fel gäster på besök. Det är bara två generationer bort.

– Jag bär med mig berättelsen om en skola som inte kan ge barnen det stöd de behöver. Och också hur en pojke gått från hemmasittare till att älska skolan. När han väl, efter många års kamp, fick rätt stöd.

– Jag bär med mig den unge mannen som skulle burit vidare familjeyrket som fiskare, men som inte kan det. För fisken är borta och havet är sjukt.

– Jag bär med mig barns kärlek till ballonger och vuxnas längtan efter jobb, stabilitet och tryggheten i att veta att nästa månad, nästa år, kommer gå fint.

– Jag bär med mig att hur illa det än är så finns det alltid lycka i att dela ett skratt och en kopp kaffe.

Annons

Jag lovar - jag bär med mig alla era berättelser hela vägen in i fullmäktige.

För det är nu, när valrörelsen är över, det verkliga jobbet börjar för mig. Nu är det dags att förändra samhället.

För vi måste.

Emma Hillborn, vänsterpartiet

Annons
Annons
Annons
Annons