Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Förlåt alla moderater i Ronneby

Torsdagens händelse i Kommunfullmäktige kom som en stor överraskning för delar av den Moderata Kommunfullmäktigegruppen, så även mig.
Ronneby • Publicerad 26 april 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Roger Fredriksson måste avgå, det skriver moderaten Lars Sager.
Roger Fredriksson måste avgå, det skriver moderaten Lars Sager.Foto: Mattias Mattisson

En timma innan KF skulle starta kastades förslaget fram att VI MODERATER(!) skulle börja samregera med Socialdemokraterna. Förslaget röstades det om efter en kort diskussion och vi var 5 stycken som var emot förslaget att samgå med S.

Men beslutet var redan bestämt att vi skulle gå samman med S.

Annons

För mig kvarstår frågan varför inte Roger Fredriksson lämnar som KSO i Ronneby. Vi är några som uttryckligen har uppmanat honom att lämna snarast.

Detta för att inte skada partiet och så att personalen i stadshuset kan få arbetsro och trevlig arbetsplats. Oavsett vad som har inträffat i kommunen vad avser ledarskap, sprit och uttalande av Roger, så måste Roger lämna.

Mina värdegrunder och mitt ledarskap när jag tjänstgjorde i Flottan är vitt skild från det som många har upplevt och uttryckt i stadshuset.

Detta måste få ett slut!

Jag ber om ursäkt för att det som nu kanske sker, mellan S och M, mot vår allians med SD, L och KD. Vi kommer att ha svårt vid nästa val att nå bra resultat. Det är bara att gratulera SD, L och KD till möjligheten som ni har fått.

”Jag ber om ursäkt för att det som nu kanske sker, mellan S och M, mot vår allians med SD, L och KD. Vi kommer att ha svårt vid nästa val att nå bra resultat. Det är bara att gratulera SD, L och KD till möjligheten som ni har fått.”
Lars Sager

Ronneby styrdes av Socialdemokraterna i ca 80 år innan vi borgerliga lyckades ta över makten. Allt detta arbete är nu spolierat och kommer att bli svårt att återupprätta.

Tyvärr gör man allt för att behålla makten. Om vi nu lämnar över makten som KSO till Socialdemokraternas Ola Robertsson, då finns det ännu större skäl att Roger Fredriksson måste lämna. Roger behövs inte mer, även om han uttrycker att han är oumbärlig!

Det finns andra inom Moderaterna i Ronneby som kan ta rollen som 1 v KSO i så fall.

Men trots allt så kämpar jag vidare och hoppas på en förändring, snart.

Lars Sager, Ersättare i Moderata Kommunfullmäktigegruppen i Ronneby

Annons
Annons
Annons
Annons