Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Förlorar-Sverige ger socialdemokraterna skulden

Det målfoto som avgör det svenska valet kan inte framkallas förrän på onsdag när valdagens poströster och utlandsrösterna räknas, men redan nu kan konstateras att Socialdemokraternas gjorde starka återhämtningar i storstäderna och det ser ut som att det blir flera maktskiften där.
Sverige • Publicerad 13 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nedlagda affärer, ungdomen flyttar, socialdemokraterna får skulden.
Nedlagda affärer, ungdomen flyttar, socialdemokraterna får skulden.Foto: Janerik Henriksson/TT

I de tre storstäderna gick Socialdemokraterna starkt fram: + 7 procent i Stockholm, + 6 procent i Göteborg. Samtidigt gjorde Vänsterpartiet starka val där. + 1,9 procent i Sthlm, + 3,1 procent i Göteborg och + 2,4 procent i Malmö.

I det Sverige som växer röstar man mer rött, men I landsorten och främst på landsbygden gick det sämre.

Annons

När också Centerpartiet gjorde sitt sämsta val, så ser det ut att bli en borgerlig majoritet i riksdagen och också ett regeringsskifte förutsatt att Sverigedemokraterna och Liberalerna kan komma överens. Man kan konstatera att det var de missnöjda på Sveriges baksida i avfolkningsbygderna som blev tungan på vågen.

De som blivit kvar i samhällen som utvecklingen gått förbi och som förlorat det mesta av den kommersiella servicen när underlaget sviktat som bilverkstaden, damfriseringen eller bokhandeln.

De unga har flyttat därifrån när jobben finns någon annanstans. Nu står tomma lägenheter som monomant över en samhällsutveckling som politiken inte förmått att hindra.

”Man ger också där ute i Förlorar-Sverige Socialdemokratin skulden till de problem som invandringen orsakat, trots att de människor som sökt sig hit dras till storstäderna, vilket förstärker de fördomar som dväljs ute i det Sverige som hamnat i bakvattnet.”
Jan G Andersson

Skulden för denna läggs på Socialdemokraterna som under längsta tiden haft ansvaret. Man ger också där ute i Förlorar-Sverige Socialdemokratin skulden till de problem som invandringen orsakat, trots att de människor som sökt sig hit dras till storstäderna, vilket förstärker de fördomar som dväljs ute i det Sverige som hamnat i bakvattnet.

Jan G Andersson

Annons
Annons
Annons
Annons