Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Fotbollsliga i skolan

Vi vill ha fotbollsliga i skolan!
Fotboll • Publicerad 7 februari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Fotbollsliga i skolan! Det skulle ge både studiero och bättre sammanhållning.
Fotbollsliga i skolan! Det skulle ge både studiero och bättre sammanhållning.Foto: Sara Johari

Det kan hjälpa eleverna att vara igång mer och det finns en studie som säger att det mer eleverna håller igång det bättre betyg och ni vill väl att era elever ska ha så bra betyg som möjligt.

Ta tillvara på fotbollsintresset hos flickor och pojkar samt att utveckla elevernas färdigheter och kunskaper i fotboll. Det kommer att ha en positiv påverkan på hela skolarbetet, vilket naturligtvis kommer att komma i första hand.

”Ta tillvara på fotbollsintresset hos flickor och pojkar samt att utveckla elevernas färdigheter och kunskaper i fotboll. Det kommer att ha en positiv påverkan på hela skolarbetet, vilket naturligtvis kommer att komma i första hand.”
Neo
Annons

Det kommer att lära eleverna att ta ansvar för både sina studier och sin egen träning.

Men vad händer när 3:orna möter 6:orna! Det kommer att bli orättvist. JA men det har jag en lösning till, om då till exempel 3:orna möter 6:orna då får 3:orna ha tre mer spelare och 6:orna får inte spela lika hårt. Och det kommer heller inte kosta en slant.

Och ni kanske känner igen att andra klasser inte är så bra vänner med varandra, men om de spelar mot varandra då pratar de mer och det blir bättre sammanhållning mellan klasserna.

Vi vill ha fotbollsliga i skolan för att vi tror verkligen att det skulle förbättra både arbetsron och betygen i skolan och det vill väl ni ha?

Neo

Annons
Annons
Annons
Annons