Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Framkant javisst ...

Det är ju tråkigt att Ronny Larsson (Sydöstran den 5 mars) anser det vara röstfiskeri att föreslå stöd till dem som är grunden för landets livsmedelsproduktion.
Publicerad 11 mars 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Centerpartiets partiledare Annie Lööf (bild) som tillsammans med bland annat partikamraten Magnus Larsson i Blekinge visst befinner sig i framkant.
Centerpartiets partiledare Annie Lööf (bild) som tillsammans med bland annat partikamraten Magnus Larsson i Blekinge visst befinner sig i framkant.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Centerpartiet har lagt flera skarpa förslag för att lindra de ökande priserna. Förslag som berör även Ronny Larsson. Det handlar om helt slopad skatt på de förnybara drivmedel som blandas in i bensin och diesel och ett mycket kraftigt förstärkt reseavdrag. Sammanfattningsvis skulle våra förslag göra det upp emot 7500 kronor billigare för en normalbilist på landsbygden per år.

Vi i Centerpartiet vill se handling från regeringen för att möta de höga priserna som följer i krigets spår. Och ja, det behövs ett krispaket med temporära insatser för att dämpa konsekvenserna av skenande världsmarknadspriser i ett extraordinärt läge, samtidigt som vi står upp för en ambitiös klimatpolitik. Och ja, vi vill vara i framkant. Att vänta är inte ett alternativ. Vi behöver agera NU både mot krigets fasor och krigets konsekvenser SAMTIDIGT som vi agerar för ett hållbart klimat.

Annons

Detta är våra mycket konkreta förslag för klimatet och för Ronny Larsson med flera:

– Sänk skatten på förnybara drivmedel inom reduktionsplikten: 2,7 miljarder kronor 2022

– Stoppa skattehöjningen på rena biodrivmedel

– Reformera reseavdraget med ökat landsbygdsfokus: 3,3 miljarder kronor

– Ökad biodrivmedelsproduktion i Sverige: 600 miljoner kronor

– Fördubblad dieselnedsättning för jordbruket: 800 miljoner kronor

Magnus Larsson, ordförande för Centerpartiet i Blekinge

Annons
Annons
Annons
Annons