Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Grattis Karlskrona till nya skolböcker!

Grattis Karlskrona till 3,3 miljoner i statsbidrag till nya skolböcker!
Karlskrona • Publicerad 9 februari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Karlskronas skolor får fler skolböcker.
Karlskronas skolor får fler skolböcker.Foto: Tomas Oneborg/TT

Under 2023 avsatte regeringen 685 miljoner kronor i riktat statsbidrag för att möjliggöra för skolorna att köpa in fler böcker.

För Karlskrona kommun var det möjligt att ansöka drygt 3,3 miljoner kronor, vilket kommunen också har erhållit i bidrag. Kommunen har även gjort satsningar från egna medel och inom Liberalerna är vi glada och stolta åt att vår kommun därmed har fått bättre möjligheter att öka elevers läsförståelse.

Annons

Detta är en mycket viktiga del i arbetet att öka andelen elever som uppnår kunskapsmålen för godkänt i alla ämnen. Här ligger Karlskrona över snittet för hela riken sett till elever i årskurs 9, men när Karlskronaalliansen tog över styret var trenden dalande.

Det har tyvärr funnits en ogenomtänkt digitalisering av skolan som inneburit skärmar även långt ner i åldrarna, trots att vetenskapen pekar på att elever lär sig de grundläggande förmågorna bäst med traditionell undervisning med böcker, papper och penna.

”Det har tyvärr funnits en ogenomtänkt digitalisering av skolan som inneburit skärmar även långt ner i åldrarna, trots att vetenskapen pekar på att elever lär sig de grundläggande förmågorna bäst med traditionell undervisning med böcker, papper och penna.”
Lisa Borgström Åkesson och Rolf Svensson, Liberalerna, Karlskrona

Även för 2024 och 2025 har regeringen avsatt pengar och vi kommer arbeta för att Karlskrona ska få fler miljoner till ännu mer läromedel. Vi tror att detta arbete, tillsammans med de övriga satsningar som Karlskronaalliansen gör på skolan, kommer att ge resultat.

Liberalerna Karlskrona genom

Lisa Borgström Åkesson, (L), 1:a vice ordförande Kunskapsnämnden

Rolf Svensson, (L), ersättare Kunskapsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons