Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Grönt är turistvänligt

Förbättrad skötsel av grönområden - en viktig faktor för att vara en turistvänlig kommun.
Sölvesborg • Publicerad 7 augusti 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Benny Karlsson, SD vill att Sölvesborg ska bli grönare.
Benny Karlsson, SD vill att Sölvesborg ska bli grönare.Foto: Gunnel Persson

Som invånare i Sölvesborg är vi stolta över vår vackra stad och den fantastiska natur som omger oss. Som en kommun som vill välkomna turister och besökare är det viktigt att vi ger ett positivt första intryck. Tyvärr har vi märkt en oroande trend med bristande skötsel av grönare områden, särskilt längs våra vägkanter och allmänna platser.

Det är ingen hemlighet att första intrycket spelar en avgörande roll för att locka turister till en plats. När vägkanter är överväxta med ogräs och gräset inte är klippt ger det ett oprofessionellt och oordnat intryck. För vårt varumärke som en turistvänlig kommun måste vi göra bättre ifrån oss.

Annons

En välskött och ren stad signalerar inte bara att vi bryr oss om vårt eget hem, utan det skapar också en positiv atmosfär för alla som bor här. Invånarna i Sölvesborg förtjänar att bo i en trivsam miljö, och detta inkluderar väl underhållna grönområden.

För att förbättra situationen vill vi uppmana kommunen att prioritera resurser för att bättre sköta våra grönområden i framtiden. Samstyret vidtog åtgärder sommaren 2022 då vi vidtog åtgärder då det inte fanns ”TILLRÄCKLIGA” resurser. Resurser hade vi men de räckte inte till så vi köpte in mer tjänster.

Genom att säkerställa regelbunden gräsklippning och ogräsbekämpning längs våra vägar och allmänna platser, kommer vi inte bara att förbättra intrycket för turister och besökare, utan även för våra egna invånare. Detta skulle kunna genomföras exempelvis med ett samarbete med Jobbklotets resurser.

En intressant väg att utreda vore att låta föreningar eller grupper bidra till att bevara och vårda våra grönområden. Tillsammans kan vi skapa en större medvetenhet om vikten av att ta hand om vår stad och skapa en känsla av gemenskap kring detta arbete.

Sålunda, med en förbättrad skötsel av våra grönområden, kan vi stärka vår status som en turistvänlig kommun och fortsätta vara stolta över den plats vi kallar hem.

”Sålunda, med en förbättrad skötsel av våra grönområden, kan vi stärka vår status som en turistvänlig kommun och fortsätta vara stolta över den plats vi kallar hem.”
Benny Karlsson, SD Sölvesborg

Låt oss tillsammans göra Sölvesborg till en vacker och inbjudande destination för både invånare och besökare.

Benny Karlsson, SD Sölvesborg

Annons
Annons
Annons
Annons