Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Har Centerpartiet i Karlshamn någon gräns?

Det har varit mycket tal om gränser på Centerpartiets nationella affischer i EU-valet. I Karlshamn ställer man sig frågan var Centerns gräns för anständighet i den lokala debatten går.
Karlshamn • Publicerad 2 juli 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sofie Ekenberg, ledare för det Karlshamnslaget kallar Centerlobbyn.
Sofie Ekenberg, ledare för det Karlshamnslaget kallar Centerlobbyn.Foto: Johan Hultgren

På senaste kommunfullmäktige klubbades beslutet om nya bibliotekslokaler i Mörrum. En fråga som blivit återremitterad när försäljningen av de gamla utdömda lokalerna hamnade före den nya lokaliseringen av biblioteket. Högst rimligt och vi i Karlshamnslaget rättade till beslutsordningen och lade fram vårt förslag till lösning för Mörrums bibliotek.

Beslutet togs i bred enighet men Centerpartiet kunde inte tåla att Karlshamnslaget levererat en för Mörrum hållbar och positiv lösning. Centerpartiets gruppledare Sofie Ekenberg äntrade talarstolen och levererade mycket medvetna lögner och kontrafaktiska påståenden.

”Centerlobbyn med epicentrum i Mörrum, har samtidigt mycket medvetet spridit denna alternativa verklighetsbeskrivningen som saknar kopplingar till någon form av fakta.”
Lars-Olof Larsson (KD), Magnus Sandgren (M) och Tor Billing (SD)
Annons

När hon skulle citera tidigare beslut satte hon ihop valda delar ur beslutsunderlaget för att ge en falsk bild av vad Karlshamnslaget föreslagit. Det är bara att jämföra inspelningen från fullmäktige och besluten som är fattade. Centerlobbyn med epicentrum i Mörrum, har samtidigt mycket medvetet spridit denna alternativa verklighetsbeskrivningen som saknar kopplingar till någon form av fakta.

Liknande var Centerpartiets agerande när det kom till förslaget om att kommunen skulle hyra konsertlokalen på Piren. Under diskussionerna i arbetsutskottet framkom från oppositionen relevanta frågor om upplägget och vi i Karlshamnslaget fick ny information på bordet och gjorde en ny bedömning.

Ett i grunden bra samspel mellan styre och opposition. Men trots detta går Centerpartiet ut och kritiserar Karlshamnslaget för något som inte längre ligger på bordet.

Vi har inget emot att ta tuffa debatter med oppositionen och ta emot kritik för saker vi faktiskt gör. Men om vi ska debattera utifrån vad Centerpartiet själv hittar på att vi förslår så blir det demokratiska samtalet helt hopplöst och är inte till gagn för medborgarna.

Är centerpartiet, som dessutom är Europas rikaste parti, verkligen så desperata att man inte kan utgå ifrån fakta i sin opposition mot oss i Karlshamnslaget?

Karlshamnslagets gruppledare

Lars-Olof Larsson (KD)

Magnus Sandgren (M)

Tor Billing (SD)

Annons
Annons
Annons
Annons