Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Hej du som röstar på Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna!

Hej du som röstar på Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna!
Öppet brev • Publicerad 18 mars 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Du som röstar på Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna - blir det här verkligen bra?
Du som röstar på Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna - blir det här verkligen bra?Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hoppas allt är bra. Jag tänker att jag skriver ett litet brev till just dig. Låt mig börja med att uttrycka min förståelse för att du inte alltid tycker om den socialdemokratiska politiken. Jag har respekt för det. Vad som ändå är fint är att vi trots våra olikheter brukar kunna komma rätt bra överens.

Visst träter vi om en skatt hit eller dit, om vem som gjorde vad för att ett problem skulle uppstå eller hur fri en marknad ska vara. Men vi har ändå en grundläggande respekt för varandra. Den respekten innehåller också vår ömsesidiga förståelse att vi behöver varandra. Demokratin behöver oss båda.

Annons

Men sedan några år tillbaka har ni valt en annan väg. Den vägen har varit lite svår att förklara för er tycker jag. När lotterierna kommer upp säger ni att det är en liten sak. När fackens rätt att organisera sig begränsas är det ju inget som stör er. Att media får sig en avhyvling är något ni kan tycka är rimligt då och då. Folkbildningen kanske inte är något ni själva nyttjar och dom där föreningarna som granskar rättsstaten eller jobbar för fred är ni ju inte med i. Allt det där är kanske bara ”enstaka småsaker” för dig. Jag tycker mönstret är tydligt men har respekt för att du inte sett det.

Igår förändrades det dock. När en riksdagsledamot från partiet som era valda företrädare samarbetar med valde att gå rakt över demonstrerande ungdomars banderoller för att uppvisa sin makt, arrogans och sitt hån mot dom illustrerades den samhällsutveckling som just nu pågår. Alla ”enstaka händelser” summeras i den bilden. Era partier som säger sig stå upp för alla människors lika värde, för grundläggande demokratiska rättigheter och frihet att vara den man vill är dom partier som legitimerar detta. Era partier har till och med skrivit avtal om att inte tala illa om en sån här händelse.

”Är det här verkligen det samhälle du som röstar på M, KD och L vill ha? Jag tror faktiskt inte det. Men jag är inte sur på dig. Jag bara hoppas att du reflekterar en stund över det hela. Då tror jag också du vet vilka slutsatser du ska dra.”
Ola

Är det här verkligen det samhälle du som röstar på M, KD och L vill ha? Jag tror faktiskt inte det. Men jag är inte sur på dig. Jag bara hoppas att du reflekterar en stund över det hela. Då tror jag också du vet vilka slutsatser du ska dra.

Ha en fin dag!

Allt gott

Ola

Annons
Annons
Annons
Annons