Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Hur kan Karlshamns kommun sköta skogen så dåligt?

Jag kan bara instämma i kritiken i tidigare artiklar angående Karlshamns kommuns sätt att hantera de skogar som vi kommuninvånare äger.
Karlshamn • Publicerad 3 januari 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skogsvverkning i Kollevik.
Skogsvverkning i Kollevik.Foto: Privat

Häromdagen skulle jag gå den tidigare så vackra stigen mellan Kollevik och Tegelbruksviken. I en redan ganska gles skog har man här nu huggit ner ytterligare stora, vackra ekar och bokar. I vissa av dessa träd bodde dessutom sedan flera år tillbaka ugglor. Dessutom har man fullständigt kört sönder marken (se bild).

Varför behövdes alla dessa ståtliga träd fällas? Samma fråga kan man ställa angående avverkningen i Väggaskogen. Jag hörde från någon att anledningen var att ”det var tvunget för att nya träd skulle kunna etablera sig underifrån”. Men skogen på dessa platser var redan så gles att detta knappast kan ha varit nödvändigt. Och där finns ju redan en enorm mängd småträd som har redan ”etablerat sig”. En gallring av dessa var det enda som hade behövt göras. Och inkomsterna från detta huggande kan knappast ens täcka kostnaderna.

”I en redan ganska gles skog har man huggit ner ytterligare stora, vackra ekar och bokar.”
J.K.
Annons

Lägg därtill de ständiga kalhyggen man ofta möts av i kommunens så kallade naturreservat.

Man kan bara önska och hoppas att den eller de ansvariga på kommunen snarast ersätts av någon eller några som åtminstone har lite känsla, även för skönhetsvärden i naturen och för att bevara dessa åt oss kommuninvånare.

J.K.

Annons
Annons
Annons
Annons