Insändare: Hur mycket skit ska vi ta?
Grisar är ofta smutsiga för att de tvingas leva i små bås och ligga i sin egen avföring, äh, det heter ju inte skitgris för ingenting!
”Kor som slaktas har ibland inte hittat en torr plats i ladugården, utan tvingats ligga i sitt eget kiss och bajs, skiten har stelnat i pälsen. Gödselpansar plågar djuren, men vem bryr sig på riktigt när bönderna skiter i det blå skåpet?”Anette Ingelsson
Kor som slaktas har ibland inte hittat en torr plats i ladugården, utan tvingats ligga i sitt eget kiss och bajs, skiten har stelnat i pälsen. Gödselpansar plågar djuren, men vem bryr sig på riktigt när bönderna skiter i det blå skåpet?
I boken “Rapport från ett slakteri” berättar veterinär Lina Gustafsson att i livsmedelskontrollen ingår att övervaka att de styckade kroppsdelarna är fria från bajs innan de körs in i frysen, inte bara lite skit i hörnen där inte!
Kycklingindustrins problem med bajs på köttet gör att folk riskerar att smittas av campylobacter.
Äggindustrin har de senaste åren haft salmonella, om man drabbas av dessa sjukdomar, får man rännskita, men vadå, lite skit rensar magen!
Expressen följde nyligen upp sin granskning och den visar att 31% av djurkropparna på HkScans slakteri i Linköping har bajs på sig från djurens egna tarmar, bajskorv får en ny innebörd!
Lite mer skitsnack, vi kan gödsla med vårt eget bajs istället för att vara skitstövlar mot djuren!
Nog med skitsnack, djuren har ett rent helvete, var med och stäng djurfabrikerna, lämna skiten och börja leva som vegan!
Anette Ingelsson