Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Ibland blir man imponerad

Som politiker tycker jag att det är viktigt att besöka kommunala verksamheter, framförallt om det ska tas beslut i ärenden gällande verksamheten i fråga.
Karlshamn • Publicerad 28 februari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Väggaskolan i Karlshamn - ett fantastiskt ställe menar insändarskribenten Björn Tenland Nurhadi, SD
Väggaskolan i Karlshamn - ett fantastiskt ställe menar insändarskribenten Björn Tenland Nurhadi, SDFoto: Johan Hultgren

Vissa platser kan man känna att personalen inte riktigt trivs med varandra, andra platser är personalen sammansvetsad medan där finns andra faktorer som ger mer att önska för att det ska bli riktigt bra.

För någon vecka sedan var jag tillsammans med Moderaternas politiska sekreterare på besök på Vägga gymnasieskola i Karlshamn, vilket gav ett oerhört starkt intryck. Det var med kort varsel och flertalet visste inte att de skulle få besök, så där var inga förberedelser.

Annons

För att vi skulle få en helhetsbild besökte vi flera program och satt med på ordinarie lektioner. Vi började med att besöka en lektion med en liten grupp elever som behövde lite extra stöd i matematiken och det jag möttes av var något annat än vad jag hade väntat mig.

Visst var det elever som var svaga i matematik men de ville lära sig till varje pris, flera fortsatte till och med på rasten med att räkna och försöka förstå. Läraren var ett pedagogiskt underverk som skapade engagemang och kunde undervisa på ett sätt som jag önskar fler hade fått möjligheten att uppleva.

Därefter fick vi besöka lite praktiska program och den kreativitet och skapelseförmåga som fanns på Restaurang- och livsmedelsprogrammet var minst sagt imponerande, lika så Fordonsprogrammet, VVS och fastighet samt El och energi-programmet. Trots trånga lokaler lyckas man på Fordonsprogrammet att skapa förutsättningar för kvalitativ undervisning.

Under dagen fick vi även sitta med på en spanska-lektion där läraren var ett unikum när det gällde språk. Oerhört uppfriskande att få höra, samtidigt som jag själv insåg att man skulle kanske följt med bättre på språklektionerna när man själv gick i skolan.

”När det rapporteras från skolans värld i media handlar det nästan uteslutet om våld, trakasserier, dålig arbetsmiljö, nedläggningar och andra mindre positiva ämnen. Det jag fick uppleva var något helt annat; engagerade elever, lärare i världsklass och elevstödjare som engagerar sig i elevernas välbefinnande.”
Björn Tenland Nurhadi

När det rapporteras från skolans värld i media handlar det nästan uteslutet om våld, trakasserier, dålig arbetsmiljö, nedläggningar och andra mindre positiva ämnen. Det jag fick uppleva var något helt annat; engagerade elever, lärare i världsklass och elevstödjare som engagerar sig i elevernas välbefinnande.

Även om vi nu inte besökte all verksamhet blev jag oerhört stolt som Karlshamnsbo, över att se en sådan välfungerande verksamhet med elever som definitivt är anställningsbara när de går ut.

Björn Tenland Nurhadi (SD), Kommunfullmäktiges ordförande

Annons
Annons
Annons
Annons