Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Ja till Nato!

Ett starkt försvar är en grundförutsättning för vår frihet och demokrati, och därmed möjligheten att själva bestämma hur vi vill bygga vårt samhälle.
Nato • Publicerad 9 maj 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Två ryska SU 27 och två ryska SU 24 kränker svenskt territorium. ”Oacceptabelt”, skriver kristdemokraterna i Karlskrona.
Två ryska SU 27 och två ryska SU 24 kränker svenskt territorium. ”Oacceptabelt”, skriver kristdemokraterna i Karlskrona.Foto: FLYGVAPNET

Den säkerhetspolitiska utvecklingen i vårt närområde ter sig alltmer osäker. Vi bevittnar spänningar mellan Ryssland och västvärlden som ökar närmast timme för timme.

Sällan har det funnits ett bättre och viktigare tillfälle för ett tydligt ställningstagande för ett svenskt Natomedlemskap.

Annons

Kristdemokraterna vill ge Försvarsmakten bästa möjliga förutsättningar att bygga upp en förmåga som står sig över tid och möter det allt osäkrare omvärldsläget. Grunden för det arbetet måste läggas nu!

”Kristdemokraterna vill ge Försvarsmakten bästa möjliga förutsättningar att bygga upp en förmåga som står sig över tid och möter det allt osäkrare omvärldsläget. Grunden för det arbetet måste läggas nu!”
Kristdemokraterna i Karlskrona

Onsdagen den 2 april kränkte fyra stridsplan svenskt luftrum, två SU-24 bombplan och två SU-27 jaktplan. Handlingen som Ryssland genomförde mot Sverige som ett neutralt land i Östersjön är helt oacceptabel!

Hotet mot Sverige blir inte mindre för att Sverige är alliansfritt, snarare tvärtom. Utan ett medlemskap i Nato så finns ingen ”hemförsäkring”, alla som äger ett hus har en hemförsäkring som täcker olyckor eller i värsta fall att huset brinner ner. Nato är därför Sveriges bästa alternativ för hemförsäkring och det är också därför KD utan tvekan säger ja till medlemskap i Nato.

Kristdemokraterna i Karlskrona

Bengt Jönsson

Billy Åkerström

Pelle Nordensson

Annons
Annons
Annons
Annons