Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Karlskronahem tar initiativ

Svar till insändare av Madeleine Norman, ”Ge våldsutsatta hyreskontrakt” i Sydöstran den 18 februari:
Karlskronahem • Publicerad 24 februari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Christopher Larsson SD, bland annat ordförande i Karlskronahem.
Christopher Larsson SD, bland annat ordförande i Karlskronahem.Foto: Mattias Mattisson

Tack för din insändare i denna viktiga fråga Madeleine. Karlskronahem arbetar för att erbjuda ett bra boende för alla som vill bo i Karlskrona.

Bolaget är en del av Sveriges Allmännytta och har som uppdrag att med ett socialt ansvar erbjuda hållbara och prisvärda hyresbostäder för alla.

Annons

– I dagsläget behövs inte förtidsköer för en särskild grupp då det finns lediga lägenheter hos Karlskronahem att flytta in i på en gång, förutsatt att du uppfyller de normala krav som alla våra hyresgäster måste uppfylla för att kunna få ett kontrakt.

Karlskronahem har nämligen en del så kallade Bodirekt lägenheter, där köpoäng inte spelar någon roll utan vänder sig till dig som söker bostad omgående, inte redan har en bostad hos Karlskronahem och som kan flytta in snabbt vid behov eller hitta en lösning med Karlskronahem för inflyttningsdatum.

– Som granne och hyresgäst är du inte skyldig att ingripa men om något inte står rätt till kan ett samtal göra skillnad.

Karlskronahem har därför under en tid arbetat med kampanjen ”Orolig av omtanke” där vi har uppmärksammat vad du som hyresgäst kan göra om du känner oro för dina grannar, till exempel om du misstänker våld i nära relationer, med kontaktuppgifter till polis, hjälpjour och Karlskronahems egen bosociala grupp.

– Karlskronahem har en bosocial grupp där medarbetare arbetar förebyggande med bland annat trygghetsfrågor. Arbetet sker i samarbete med bland annat Karlskrona kommun.

”Karlskronahem har en bosocial grupp där medarbetare arbetar förebyggande med bland annat trygghetsfrågor. Arbetet sker i samarbete med bland annat Karlskrona kommun.”
Christopher Larsson, SD, ordförande Karlskronahem

– Karlskronahem bidragit med lägenheter till konceptet Bostad först, en modell som ger människor i hemlöshet en möjlighet till permanentboende i egen lägenhet.

Jag har även tagit initiativ till att boka ett möte med kvinnojouren för att tillsammans med vår vice Ordförande samt VD diskutera dessa frågorna ytterligare om det finns mer att göra inom området.

Vänligen

Christopher Larsson (SD), Ordförande, Karlskronahem

Annons
Annons
Annons
Annons