Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Kompetensen flyr

Förvisso har vi till dags dato underpresterat vad gäller integration, men vi går mot ljusare tider både vad gäller solens återkomst och utifrån SVT Novus senaste opinionsmätning
Opinionsmätning • Publicerad 2 mars 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
De lovade minskad kriminalitet. Men det har inte skett.
De lovade minskad kriminalitet. Men det har inte skett.Foto: Caisa Rasmussen/TT

I den backar SD 1.5% (- 3.6% sedan valet) medan S växer med 2.4% (+6.7% sedan valet). Magdalena Anderssons höga förtroende gentemot regeringsunderlagets svikna vallöften är bara en av förklaringarna.

L får 3.0% I mätningen och ligger klart under riksdagsspärren. L:s väljare överlag förstår att inte lita till SD. I flera områden är också många moderater emot regeringens samarbete med SD. I det långa perspektivet är det alltid bra att ha fötterna på eget underlag.

Annons

Att gängkriminaliteten skulle minska var ett vallöfte. Vi ser istället en acceleration alltmedan repressiva insatser överordnas förebyggande och integrationsbefrämjande åtgärder.

Populismen har hittills tjänat SD väl. Den har samtidigt byggt polarisering istället för integration. "Blir de upprörda så elda hundra till" säger justitieutskottets ordförande Richard Jomshof (SD) apropå koranbränningarna. Och Ebba Busch (KD) som var först med att falla för SD:s agenda undrade efter påskkravallerna varför vi inte som resultat av dem hade hundra skadade islamister.

Tidigare hade vi riksdagsledamöter som värnade yttrandefriheten med det fria ordets kompetens.

”Nu flyr kompetent personal - inte minst inom vården - från Sverige. De känner sig inte välkomna i vårt samhälle.”
Inge Johansson

Nu flyr kompetent personal - inte minst inom vården - från Sverige. De känner sig inte välkomna i vårt samhälle. Vi behöver en politik som främjar deras integration.

I väntan på den hittar tiggeriet i Sölvesborg nya former utanför ICA, Systembolaget och lite varstans. Nu handlar tiggeriet om röstfiske till SD:s egna och omdiskuterade folkomröstning till summan av en halv miljon kronor (500 000 kr) från kommunens skattebetalare.

Inge Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons