Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Köp studentbåten!

Nu när kronofogden har lagt ut studentbåten för försäljning öppnas möjligheterna för Karlskrona kommun att lösa många problem och även sätta kommunen på kartan.
Kulturhus • Publicerad 2 april 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ett flytande kulturhus finns att köpa!
Ett flytande kulturhus finns att köpa!Foto: Kronofogden

Kronofogden vill ha 1 miljon för båten men den går säkert köpa loss för endast ett par månadshyror av vad Vattenborgen kostar att hyra.

Efter en renovering till kostnaden av ett antal Vattenborgshyror så skulle Karlskrona kommun kunna ha Sveriges enda flytande kulturhus.

Annons

Studentbåten är stor, toaletter och kök finns redan, behöver bara uppgraderas. Utöver det så behöver sovrummen rivas ut och ersättas med en mindre scen.

En större veranda skulle kunna byggas på taket. Vips så har vi ett unikt flytande kulturhus som verkligen skulle öka Karlskronas attraktionskraft och sätta kommunen på karta.

Vem skulle inte vilja sitta på verandan och dricka ett glas rött efter en trevlig visafton eller spännande teaterföreställning. Vilka spännande kultursamtal skulle inte det kunna leda till.

Kulturbåten skulle kunna bogseras runt till de olika öarna under skärgårdsfesten och bli ett nav och bidra till att göra evenemanget större och mer variationsrikt. Mellan föreställningarna så kan Turistbyrån ha sin verksamhet förlagd dit.

Bygger man också en bryggplats på Hattholmen så skulle sverigedemokraterna och kristdemokraterna kunna gå ut och meddela att det har drivit igenom förslaget om ett kulturhus på Hattholmen och uppfyllt sina vallöften. Muddrar man upp Nättrabyån så kan centerpartiet ta åt sig äran av att hela kommunen får tillgång till kultur. De moderata kulturpolitikerna skulle inte behöva gå över ett blåsigt stortorg för att ta sig till vinbaren efter föreställningen. De behöver bara trippa upp för spiraltrappan till Karlskronas flytande vinbar.

Ett snabbt handlingskraftigt agerande av Karlskronastyret skulle för en billig penning kunna lösa upp en den kommunala surdegen som kulturhuset varit under många år.

”Ett snabbt handlingskraftigt agerande av Karlskronastyret skulle för en billig penning kunna lösa upp en den kommunala surdegen som kulturhuset varit under många år.”
Henrik Hedman

Men det kanske är för mycket att hoppas på. Fast om någon lokal entreprenör med goda politiska kontakter först köper båten och sen säljer eller hyr ut den till kommunen så skulle det kanske gå.

Henrik Hedman, Hasslö

Annons
Annons
Annons
Annons