Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Lägg örat mot marken, Fridolin!

Gustav Fridolin(MP) kommer måndagen den 5 september till tals på på NSK:s - KB:s insändarsida.
Publicerad 8 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gustav Fridolin borde lägga örat mot marken så han kan höra vad kineserna har för sig.
Gustav Fridolin borde lägga örat mot marken så han kan höra vad kineserna har för sig.

Fridolin talar om ett friskt parti. Friska partier uppfattar många av oss gräsrötter som partier med god medlemstillströmning. Dessvärre ser vi sedan lång tid våra partier tappa medlemmar vilket är förödande för vår representativa demokrati.

När vi är inne på ämnet demokrati påminner vi Fridolin om det förödande inflytande, med benägen hjälp av socialdemokraterna, detta lilla marginella parti han tillhör fått i regeringsställning!

”När vi är inne på ämnet demokrati påminner vi Fridolin om det förödande inflytande, med benägen hjälp av socialdemokraterna, detta lilla marginella parti han tillhör fått i regeringsställning!”
Ronny Larsson i Kvistalånga
Annons

Låt oss bara nämna skenande el- och bränslepriser. Detta bland mycket annat har lett till att hela samhällsekonomin har sats på spel. Nej Fridolin det hjälper inte att nu börja prata klimat och i förment godhet påstå sig ”ligga i framkant” på de många bekostnad. Detta när miljön utsätts för förödande mänsklig påverkan. Dock inte i huvudsak i vårt Sverige utan annorstädes.

Behöver jag nämna exempelvis skogsskövling, jordförstöring och utrotande av djur och växter. Något som just nu inför våra ögon pågår i stora delar av världen och vilket vi faktiskt kan göra något åt!

Det bör i sammanhanget sägas att undertecknad och många med mig är överens om att klimatet på jorden förändras och har så gjort genom årmiljonerna med eller utan mänsklig påverkan.

Nu från Fridolin till Olle Hall, författare till dikter på Hasselamål. Olle Hall nu död sedan åtskilliga år tillhörde en gång min bekantskapskrets. Jag fick mig till livs en glimt från hans barndom.

Han hade som barn hört om det stora kriget i Kina och gick därför ut på gårdstunet la örat mot backen i tron att kunna höra stridslarmet från det fjärran slagfältet på andra sidan jorden.

Nå Fridolin kanske dags att lägga örat till marken använda din fantasi och lyssna på larmet från bland annat just Kina.

Dånet från maskiner av olika slag exempelvis för byggandet av kolkraftverk, utvinnande av jordmetaller med mera är bedövande. Vad dessa aktiviteter betyder för den miljö du påstår sig värna om får du räkna ut själv där du aningslöst vandrar omkring i den svenska sensommaren silande mygg och sväljande kameler.

Ronny Larsson i Kvistalånga

Annons
Annons
Annons
Annons