Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Lämna Nato!

Nu när vi i Sverige har valt att vara med i Nato, så kan vi har satt oss i fara. Jag och några andra tycker att Sverige ska lämna Nato för det kan finnas en liten risk för en världskrig.
Nato • Publicerad 6 maj 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nu är vi med. Men det innebär en fara, menar insändarskribenten.
Nu är vi med. Men det innebär en fara, menar insändarskribenten.Foto: Mattias Mattisson

För nu kan det hända att Ryssland attackerar oss för att vi bor så nära. Ryssland börjar attackera Ukraina för att de vill vara med i Nato. De har dött lite mer än 40 000 personer och drygt 1100 var yngre än 20 år.

”Nu när vi är med i Nato så kan det vara en chans att Ryssland kommer att förmodligen attackera en av de mest militära städerna i Sverige.”
Clara Hammartorp

Nu när vi är med i Nato så kan det vara en chans att Ryssland kommer att förmodligen attackera en av de mest militära städerna i Sverige.

Annons

Det kan vara staden Karlskrona, för den staden har marinbas och militärbas, så de tänker ju attackera den staden med mest militär så vi inte har lika starkt försvar.

Om Ryssland attackerar oss i Sverige kan det skapa ett världskrig, för många andra länder som är med i Nato kommer då börja attackera Ryssland och Ryssland kommer att attackera dem, och USA kommer skicka sina atombomber, början på ett tredje världskrig.

Clara Hammartorp

Annons
Annons
Annons
Annons