Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Landsbygden måste få leva

Alla ska kunna leva och bo på landsbygden.
Blekinge • Publicerad 8 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Carl-Göran Svensson, moderaterna: Alla ska kunna leva och bo på landsbygden.
Carl-Göran Svensson, moderaterna: Alla ska kunna leva och bo på landsbygden.Foto: Mattias Mattisson

För en levande landsbygd krävs det att det finns goda förutsättningar att både bo och verka. Det handlar om att barnen ska ha en skola att gå i, att sjukvård finns nära och ges i tid och att polisen kommer när man ringer, men också om att det finns bra förutsättningar att driva företag inom olika verksamheter. Därför behöver vi satsa på att göra det enklare att bo och verka på landsbygden. Vi vill att busstrafiken ska utökas genom anropsstyrd trafik, det vill säga; du ringer och beställer en resa.

Med den förändring som pågår i samhället i dag, efter pandemin, kommer det att krävas förutsättningar för hemarbete i större omfattning. För att detta ska vara möjligt kommer det att krävas utbyggnad av infrastrukturen med bättre mobiltäckning och säkra leveranser av elström. Vi vill göra det möjligt, för dem som så önskar, för hemarbete vissa dagar i veckan.

”För att kunna utveckla landsbygden i en positiv riktning krävs det att fler bostäder planeras i de mindre byarna.”
Carl-Göran Svensson, moderaterna
Annons

För att kunna utveckla landsbygden i en positiv riktning krävs det att fler bostäder planeras i de mindre byarna. Det måste bli tillåtet att bygga även utanför planlagt område i större omfattning. Vi vill erbjuda en attraktiv boendemiljö för ungdomar och barnfamiljer och för de äldre som önskar bo kvar på sin hemort. Ingen ska behöva flytta för att livspusslet inte går ihop eller för att vi blir äldre.

Det finns de som har lämnat yrkeslivet och som har stora fastigheter med stora tomter. De vill kanske skaffa sig en mindre bostad, men hittar inget alternativ till boende om de ska bo kvar på sin hemort. Vi vill bygga trygghetsboende för att möta den efterfrågan som finns för detta i dag. För många är alternativet att flytta in till centrum av Karlskrona och kanske lämna den sociala tryggheten i den umgängeskrets som finns på nuvarande hemort. Även som äldre behöver man ett rikt liv.

Carl-Göran Svensson

Vice gruppledare

Moderaterna

Annons
Annons
Annons
Annons