Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Miljöministern måste avgå

Att regeringen har en dålig klimatpolitik vet vi sedan tidigare, men Klimatpolitiska rådets utvärdering av Tidöpartiernas klimatpolitik innebar en fullkomlig sågning av den.
Klimatet • Publicerad 2 maj 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Romina Pourmokhtari, en glad miljöminister, mottar Klimatpolitiska rådets utvärdering av regeringens klimatpolitik, en fullständig sågning enligt miljöpartiet som tycker att hon borde avgå.
Romina Pourmokhtari, en glad miljöminister, mottar Klimatpolitiska rådets utvärdering av regeringens klimatpolitik, en fullständig sågning enligt miljöpartiet som tycker att hon borde avgå.Foto: Samuel Steén/TT

Det är inget förvånande eftersom det är Sverigedemokraternas klimatpolitik regeringen levererar som innebär att Sverige inte behöver göra något för att undvika klimatförändringar utan det får andra klara av.

Det ska bli intressant att höra hur miljöminister Romina Pourmoktharis kolleger i övriga länder reagerar när hon berättar detta för dem.

Annons

Förtroendet för miljöministern är nu helt förbrukat och har hon någon skam i kroppen borde hon avgå.

”Förtroendet för miljöministern är nu helt förbrukat och har hon någon skam i kroppen borde hon avgå.”
Miljöpartiet De Gröna, Karlskrona

Det regeringen (inte Tidöpartierna) sedan måste göra är att utse en ny miljöminister som tar fram en ny och anständig klimatpolitik som innebär att Sverige tar sitt ansvar och lever upp till kraven i Parisavtalet och EU. Sedan får vi hoppas att vi får en ny regering 2026.

Dessutom är det val till EU den 9 juni så tänk på detta när ni går till valurnorna.

Miljöpartiet De Gröna i Karlskrona

Annons
Annons
Annons
Annons