Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Moderaternas misstro mot individen

Svar till ”Nu stärker vi arbetslinjen I Blekinge” Camilla Brunsberg (M) och Elisabeth Svantesson (M) Sydöstran 18 mars:
Misstroende • Publicerad 18 mars 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
De misstror individen och kommer inte att svara, det tycker och tror insändarskribenten Inge Johansson
De misstror individen och kommer inte att svara, det tycker och tror insändarskribenten Inge Johansson

Dags att lyfta fram ”arbetslinjen” igen och vila på gamla lagrar. Den var ju ett gångbart koncept under Fredrik Reinfeldts (M) era.

Likväl har S nästan dubbelt så stort väljarstöd som M, som fått erfara sjunkande opinionssiffror under SD:s flagg. Inte heller Nato-flaggan torde på sikt lyfta M, som lämnar svenska folket I sticket med växande klyftor och accelererande utanförskap.

Annons

Sydöstran gör rätt I att låta M tala och bana väg för analys av M:s politik. Läs Peter Östling i Sydöstran 16 mars: ”Moderat politik, klassiskt cyniskt fantasilöst dogmatiskt”.

M försöker blidka väljarna med redan sänkta skatter och med ännu mer sänkta skatter sen. M kommer att trappa ned arbetslöshetsstödet efter 100 dagar som incitament för att återgå till arbete, och i mening att A-kassan inte ska vara en försörjningsmetod.

Tydligare kan inte M:s misstroende mot individen uttryckas. Ett skuldbeläggande på de redan arbetslösa med tydlig underton om deras ovilja till arbete.

”Tydligare kan inte M:s misstroende mot individen uttryckas. Ett skuldbeläggande på de redan arbetslösa med tydlig underton om deras ovilja till arbete.”
Inge Johansson

Arbetslösheten ökar, och mer än 40 000 personer beräknas förlora sitt arbete I år, skriver Brunsberg och Svantesson. Det stämmer nog, och många av dem tjänstgör i Regionerna och inom vården.

Det är en av följderna av M:s osolidariska skattepolitik och deras sviktande empati för var stöd behöver sättas in för en gynnsam samhällsutveckling.

Från den sitsen vill nu M I länen runt om I landet ”göra upp med den socialdemokratiska bidragslinjen som passiviserat människor”!

Camilla Brunsberg och Elisabeth Svantesson kommer inte att svara Peter Östling. De hoppas på att bli lästa men står svarslösa i debatten.

Inge Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons