Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Nog med dumheter, Karlskrona!

Nu får det faktiskt vara nog med dumheter inom Karlskronas äldreförvaltning! Vi orkar inte mer!
Publicerad 11 mars 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Karlskrona kommuns äldreförvaltning måste skärpa sig. Arkivbild.Foto: ERIK G SVENSSON

Vi blir helt fördärvade av dessa påfund med resurspass – ingen mår bra av detta det har blivit en hemsk arbetsmiljö. Det är inte många av oss i äldreförvaltningen som önskar dessa resurspass och bli förflyttade från ena arbetsplatsen till den andra, med utökade samarbetsområden. Däremot tror vi att det inte är svårt att få personal att ha resurspass på våra egna arbetsplatser där vi känner oss trygga och kan göra ett gott och säkert arbete – även sett ur brukarnas perspektiv.

Men nu försöker de spela på vårat samvete och skriver att det måste vi ju förstå att man hellre vi ha en erfaren personal som hjälp än en som inte är det. Men se istället till och få fler till vården! Vart har alla timanställda tagit vägen? Som kan få in foten och arbeta extra för att sen bli en erfaren sommarvikarie eller framtida kollega.

Annons

Dessutom så får vi inget extra betalt för dessa pass som de som arbetar inom resursen har. Äldreförvaltningen utnyttjar oss fullständigt! Ge dem som vill ha resurspass antingen de är på andra ställen i samverkansområdet eller på sin egen arbetsplats extra betalt för varje resurspass de blir bokade då!

Äldreförvaltningen skulle skicka ut en förfrågan till arbetsplatserna om vilka som kan tänka sig resurspass i samverkansområdet och eller på sin egen arbetsplats men det vågar de inte.

”Det är inte vi personal som sett till att inte någon söker sig till vården utan kommunen som arbetsgivare!”
Ledsen medarbetare

Det är inte vi personal som sett till att inte någon söker sig till vården utan kommunen som arbetsgivare!

Ett annat problem är också schemaverktyget Time Care. Där har Äldreförvaltningen satt käppar i hjulet för sig själva med bemanningsfrågan. Vi kan inte längre ”ligga” på mer än +5 eller -5 timmar varje 4-veckorsperiod, det blir inte mycket spelrum för att täcka upp frånvaro. ”Kompisbyte” som vi kan använda oss av för en plötslig ledighet, kan vi bara göra om det hamnar inom en 4-veckorsperiod, annars får vi för många eller för få timmar.

Skulle vi nu behöva vara lediga akut så är det inte ens säkert att vi får semester. Samt att den i så fall kvotas så den kostar oss extra semesterdagar. Nej – inför årsarbetstid igen där utrymmet är mer flexibelt!

Ledsen medarbetare

Annons
Annons
Annons
Annons