Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Oärlig politiker

Replik till Kith Mårtensson, moderaterna:
Sölvesborg • Publicerad 12 juni 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Moderaternas Kith Mårtensson, t.v., har sålt sig till socialdemokraterna. Det hävdar Sverigedemokraternas Benny Karlsson i Sölvesborg.
Moderaternas Kith Mårtensson, t.v., har sålt sig till socialdemokraterna. Det hävdar Sverigedemokraternas Benny Karlsson i Sölvesborg.Foto: Johan Nilsson/TT

Kith Mårtensson (M) försvarar i Sydöstran den 31 maj sina motsägelsefulla uttalanden inför läsarna där hon innan valet hyllade samarbetet i Samstyret och uppmanade väljarna att ge hennes parti rösten för en fortsättning - medan hon nu hävdar att styret inte gav M någonting. Kith visar upp en otäck bild av oärlig politiker som inte skyr några medel för makt och pengar.

Mitt i försvarstalet har nu plötsligt Kith ett ny hittat "argument" till att M lämnade Samstyret: en individ i SD:s fullmäktigegrupp hade inte samma position efter valet, där Kith insinuerar att denne ensam på något vis skulle ha vilja och mandat att driva igenom beslut i SD till M:s fördel - över huvudet på sin grupp bestående av 29 andra individer. Det är ett respektlöst uttalande, både mot SD-gruppen och mot individen som pekas ut vilken aldrig lagt fram några andra förslag än de som antagits om färdriktning. Fakta är att gruppen aldrig fått några andra förslag från någon än det förhandlingsmandat som antogs efter valet. Enhälliga beslut fattades alltså i allt. Att ett parti som vill framstå som seriöst liksom småbarn dessutom blandar ihop frågan om kommunens fortsatta framtid med individ istället för politik drar ett löjets skimmer över M.

Annons

Månaderna efter valet framkom många konstiga uttalanden från M i syfte att utpeka SD som orsak till varför väljarnas Samstyre inte skulle fortsätta. Sanningen är att M endast ville diskutera poster och vägrade förhandla politik. Därför la SD ett utkastförslag (för vidare förhandlingar) på postfördelning utifrån valresultatet - med justeringar åt M:s fördel. Detta tog M som en förevändning för att avsluta diskussionerna.

Att Kith parallellt mutades av S som heltidsarvoderat råd har facit visat. Detta trots att väljarna aldrig efterfrågat henne på någon sådan post.

”Att Kith parallellt mutades av S som heltidsarvoderat råd har facit visat. Detta trots att väljarna aldrig efterfrågat henne på någon sådan post.”
Benny Karlsson, Sverigedemokraterna

Man lurar bara väljare en gång, Kith Mårtensson. Och era väljare har vänt er ryggen, enligt ett av världens mest ansedda opinionsinstitut, Sifo. Samma institut vars mätningar M Sölvesborg spred under föregående mandatperiod.

Att sitta i knäet på socialister och rösta ned konservativ politik som ni innan varit med på som restriktiv migration, drogtester i skolan och att minska kommunens organisation till förmån för sociala företag motiverar ingen moderat väljare att rösta på en.

Att man har Moderaternas logga på tröjan spelar ingen roll när politiken som levereras är blodröd.

Benny Karlsson, SD Sölvesborg

Annons
Annons
Annons
Annons