Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Olofströms socialförvaltning i blåsväder - igen!

Socialförvaltningen i Olofström är i blåsväder IGEN.
Olofström • Publicerad 14 maj 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det behövs en riktig strukturförändring i Olofströms kommunhus menar insändarskribenten ”Dags för verklig förändring”.
Det behövs en riktig strukturförändring i Olofströms kommunhus menar insändarskribenten ”Dags för verklig förändring”.Foto: Sydöstran

Denna gång gäller det tingsrätten som anmäler kommunen och handläggare. Är någon förvånad?

Att inget fungerar inom verksamheterna som socialförvaltningen ansvarar för är inte konstigt eftersom kompetensen brister i alla led, i alla deras verksamheter. Alltifrån beslutande politiker och vidare nedåt.

Annons

Det är en sak att ha ett papper på utbildning, en helt annan sak att ha verklig kunskap, insikt och förståelse för sina arbetsuppgifter. Ett återkommande mantra inom Olofströms kommun är “-det är inte mitt område.” Att gå vidare till den som sitter som chef genererar enbart i samma svar.

”Är det någon anställd som faktiskt försöker göra en förändring till det bättre och styra upp saker, så blir de avskedade, utköpta eller omplacerade.”
Dags för verklig förändring

Är det någon anställd som faktiskt försöker göra en förändring till det bättre och styra upp saker, så blir de avskedade, utköpta eller omplacerade.

Här ska ingenting förändras och särskilt inte till det bättre för invånarna för det kan ju generera kostnader och merarbete för beslutsfattare och ledning. Här hålls hårt på tystnadskulturen. Förvaltningschefen skulle tillsätta utredning, vilket i praktiken innebär vad det alltid har gjort i den här kommunen.

Man sopar helt enkelt allt under mattan och hoppas man slipper höra mer om det tills nästa problem uppstår, som man då hanterar på precis samma sätt.

Det behövs en riktig strukturförändring i kommunhuset och det behövs framför allt personer som tar ansvar, kan sitt jobb och faktiskt finns till för invånarna.

Dags för verklig förändring

Annons
Annons
Annons
Annons